Online zichtbaar zijn = must

Blog 4 - Zet je zelf in de etalage

Online zichtbaar zijn is heel belangrijk in deze tijd. Vergelijk het eens met een winkel in een drukke winkelstraat. Hoe ziet jouw etalage eruit?

Jouw etalage bepaalt welke mensen er naar binnen lopen, of niet. Hoe duidelijker jij laat zien wat er te krijgen is en hoe aantrekkelijker jouw etalage is, hoe groter de kans is dat er iemand naar binnen loopt en ook daadwerkelijk iets ‘koopt’. Dus bij jou solliciteert. 

Wat kan er in jouw etalage?

Wat je in de etalage laat zien, zijn de belangrijkste kenmerken van je bedrijf. Wat zijn jouw unieke, onderscheidende onderdelen? Dat kun je doen door tekst, maar soms is een afbeelding of korte video beter.

Je kunt ook collega’s aan het woord laten. Of maak sfeerfoto’s of video’s van het team waar potentiële medewerkers zich mee kunnen identificeren. Het hoeft niet perfect, juist een oprecht bericht, of zelfgemaakte video kan meer mensen raken dan een stijf ingestudeerd stukje. Hoe beter de potentiële medewerker kan zien en voelen hoe jij als werkgever bent, hoe groter de kans is dat hij zich verbonden voelt en reageert op een vacature.

Sollicitanten doen tegenwoordig online onderzoek en kijken hoe een bedrijf zich online profileert. Zorgt ervoor dat je ze snel raakt. Zeker de jongere generatie is snel weg geklikt. Hoe trek je hun aandacht? Maak vooral gebruik van bewegend beeld: video's, vlogs, shorts, reels. Zorg ervoor dat ze snel weten waar ze meer informatie kunnen vinden. Link bijvoorbeeld met een QR-code naar jouw ‘werken bij’-pagina.

Tips voor jouw ‘werken bij’-pagina

Zorg ervoor dat je

  • herkenbaar bent. Gebruik de hele medewerkersreis dezelfde logo's, kleuren en beelden. Dit geeft vertrouwen en herkenbaarheid.
  • makkelijk kunt scrollen. Waar staan de vacatures en hoe kunnen ze reageren. Maak het zo makkelijk mogelijk om te solliciteren.
  • sfeerbeelden laat zien van het bedrijf, het team, de expertises of bijvoorbeeld het laatste bedrijfsuitje. Visualiseer voor de potentiële medewerker hoe het zou zijn om rond te lopen bij jouw bedrijf.
  • de voordelen beschrijft van het werken bij jouw bedrijf, van het team en van jou als werkgever of leidinggevende.

Ga naar de bijbehorende opdracht: Opdracht 4 - Maak je online etalage.