Investeer in werken bij-pagina

Blog 6 - Actief werven begint met een visie

Het seizoen is begonnen. Hopelijk is iedereen met voldoende personeel van start gegaan. Opvallend is dat op iedere hoek van de straat wel een bord te vinden is met: kom bij ons werken. Iedereen heeft in de gaten dat er een krapte op de arbeidsmarkt is.

Hoe dan ook, er is werk aan de winkel, voor jou als ondernemer en werkgever. Wil jij personeel aantrekken? Dan moet je een duidelijke visie hebben. Je moet jezelf laten zien. Wie ben jij als bedrijf,  wie ben jij als werkgever en wat heb jij je (potentiële) medewerkers te bieden?

Jouw visie centraal
Pas als je een goed verhaal hebt als werkgever kun je dit ook duidelijker naar buiten brengen. Actief werven heeft pas zin als je een duidelijke visie hebt. Een visie kan van jezelf als werkgever komen maar ook input van medewerkers is welkom. Denk aan vragen als: wat vinden jouw medewerkers belangrijk? Hoe zien zij de toekomst als medewerker? Wat zouden ze verbeterd willen zien? Hoe kijken ze aan tegen het personeelstekort?
Een heldere visie vormt de basis voor je bedrijf. Het helpt je om te focussen op wat echt belangrijk is. Op die manier trek je de juiste mensen aan.

Werken bij-pagina
Een goede werken bij-pagina op je website is onmisbaar om potentiële medewerkers een goed beeld te geven van jouw bedrijf en van zijn of haar nieuwe collega’s. Wees oprecht en transparant met de informatie die je hier plaatst. Zeker de GenZ ruikt het van kilometers afstand als er ergens iets op staat wat niet klopt en is daardoor snel afgehaakt. Geef de informatie duidelijk en overzichtelijk zodat het zo makkelijk mogelijk is om te solliciteren.

Vertel bijvoorbeeld ook hoe jouw medewerkers zich ontwikkeld hebben tot echte professionals in de branche, hoe fijn de werkomgeving is, hoe leuk het is om voor jouw bedrijf te werken en hoe gezellig en hecht jouw team is.

Inspiratievideo’s:

Ga naar de bijbehorende opdracht: Opdracht 6 - Een werken bij-pagina maken.