Opdracht 4 - Maak je eigen online etalage

Met deze opdracht krijg je meer inzicht in jouw online zichtbaarheid als bedrijf en als werkgever.

A. Creëer een medewerkersreis
Schrijf voor jezelf uit welke route een potentiële werknemer bewandelt voordat hij in dienst komt. Waar komt hij als eerste met jou in contact, welk contactmomenten zijn er vervolgens en waar en bij wie kan hij solliciteren?

B. Ga mindmappen

Vind je het moeilijk om te bepalen waarover je wilt schrijven, vloggen of bloggen? Mindmappen helpt om onderwerpen te bedenken. Schrijf op een leeg vel papier zoveel mogelijk woorden op waar je over kunt schrijven. Denk ook aan leuke teamgebeurtenissen, uitjes en je bedrijfslocatie. Diep deze woorden steeds verder uit. Vergeet ook sfeerbeelden van bijvoorbeeld het teamuitje en quotes van collega’s niet.

C. Maak een contentkalender

Op een contentkalender schrijf je alle relevante gebeurtenissen en onderwerpen die in een bepaalde periode plaatsvinden. Plak deze onderwerpen in een grove tijdslijn voor de komende periode. Zet er ook bij waarom, naar wie, waar en hoe je communiceert. Op deze manier heb je altijd een goed overzicht van relevante content voor je website, nieuwsbrief en/of social media kanalen.

D. Bedenk een creatief bericht voor social media

Schrijf een aantrekkelijke social media post. Bedenk het onderwerp en welke woorden je daarbij wilt gebruiken. Hou de doelgroep goed in je achterhoofd. Kies vervolgens een bijpassende afbeelding of korte video.