Opdracht 6 - Actief werven

Actief werven - op mensen afstappen - begint met een heldere visie. Een beeld dat je in je hoofd hebt van hoe je wilt dat iets in de toekomst zal zijn. Het is een bron van inspiratie en motivatie. In het bijzonder voor nieuwe medewerkers. In deze opdracht ga je aan de slag hiermee.

Schrijf je eigen visie als werkgever op
Wat is jouw kijk op de toekomst als werkgever? De vraag is bijvoorbeeld niet meer of je gaat automatiseren en/of digitaliseren, maar hoe?

Hoe denk jij over onderwerpen zoals:

  • Vakantie opnemen in de vakantieperiode?
  • Weekenden en avonden werken?
  • Opleidingen en cursussen? Krijgen medewerkers het lesgeld vergoed en de lestijd?
  • Zijn er doorgroeimogelijkheden? 
  • Wat doe jij op het gebied van werk- en privébalans?
  • Hoe werk jij aan de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers?

Staat deze informatie ergens waar medewerkers op terug kunnen vallen?

Doe online research
Maak eens een online rondje langs websites van andere bedrijven. Wat kun je op hun website bij de werken bij-pagina of de vacaturepagina? Wat spreekt je aan en wat niet en waarom? 

Maak een video
Maak een korte video over hoe tof het is om bij jouw bedrijf te werken. Kies wat je wilt laten zien aan de hand van jouw visie als werkgever. Bepaal wie je dit verhaal wil laten vertellen. Het mag informeel, kort en authentiek is de beste manier. Plaats de video op je werken bij-pagina.

Actief werven
Is naast je visie ook je doelgroep duidelijk? Dan kun je aan de slag met het actief werven. Actief werven is dus zelf op mensen afstappen. Bedenk waar je doelgroep zich bevindt. Denk aan winkelstraten, scholen, hobbyclubs of sportverenigingen. Maak een poster, kaartje of laat een strandbal bedrukken en zorg dat die op de juiste plekken zichtbaar zijn.