2021-05-10 13:13:12

Nieuw woord 'Schaduwvakanties' genereert media aandacht

10 mei 2021

Maandag 10 mei deed een nieuw woord zijn intrede in onze sector: 'schaduwvakanties'. ABN AMRO waarschuwt voor vakanties die voor de zekerheid worden geboekt in Nederland, maar worden geannuleerd als een buitenlandse vakantie er toch in zit. Ondernemers van campings en recreatieparken zouden hier alert op moeten zijn.

Diverse media vroegen HISWA-RECRON of wij bang zijn voor de effecten van schaduwvakanties. Nadat we eerst kennis hadden genomen van het nieuwe woord, gaf Geert Dijks aan zich niet veel zorgen te maken. Als er annuleringen komen, dan volgen deze de afspraken uit de RECRON-voorwaarden waarbij gasten vaak toch een deel moeten betalen. En als het zo is dat er versoepeld wordt om naar het buitenland te gaan, is de verwachting dat de Duitsers en Belgen ook weer naar Nederland mogen komen. Deze van oudsher zeer trouwe groep vakantiegangers wil vast graag de eventuele leeg gevallen plekken opvullen. 

NOS Radio 1 Journaal besteedde vanochtend even na 8 uur aandacht aan dit onderwerp. Klik naar maandag 10 mei, tussen 8.00 en 9.00 uur en je kunt het item terugluisteren. Het gaat over vakanties en vanaf 0:09:00 minuten is Geert Dijks te horen. Daarvoor vanaf 0:05:17 minuten Frank Oostdam (ANVR) over het reisadvies voor het buitenland.

Ook in de avond waren Geert Dijks en Frank Oostdam te horen op Radio 1. Het programma 'Dit is de dag' had een item over op vakantie gaan. Luister hier het item terug.

Ook het AD had een artikel hierover.

Diverse andere media (Radio 1 Dit is de dag, NOS Journaal, Telegraaf. het Parool, Metro, De Gelderlander, etc) besteden vandaag ook aandacht aan het onderwerp 'schaduwvakanties'.

Terug naar overzicht