2021-11-04 09:20:58

Amsterdam organiseert webinar 'Capaciteit Amsterdams elektriciteitsnet' vanwege onvoldoende netcapaciteit

4 november 2021

Gemeente Amsterdam constateert dat het elektriciteitsnetwerk in haar gemeente op verschillende plekken vol is. Voor projecten en initiatieven die nieuw of extra vermogen nodig hebben kan dit betekenen dat er nu niet voldoende netcapaciteit aanwezig is. Dat roept veel vragen op. In een webinar wil de gemeente daar antwoorden op geven.

HISWA-RECRON is van de problematiek op de hoogte en kent de grote zorg bij veel ondernemers dat de elektrische infrastructuur in de jachthavens (maar ook de toelevering naar de haven) ontoereikend is voor een toenemende vraag naar elektriciteit. Nu het beleid uit de Nota Varen 2 voorschrijft dat er in 2025 uitsluitend emissieloos gevaren mag worden in het centrumgebied van Amsterdam en in 2030 de regels voor al het Amsterdamse water gaan gelden, is de grote of dit beleid stand houdt.

Het webinar vindt plaats op woensdag 9 november om 12 uur via Microsoft Teams. Aanmelden kan via:
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=SxB_acvXyEisn72HEFuv3GC7JedaVKtNqDJx9Li7ffpUOFc3SU5PNFo5NUZVOURaU0MzWFdQQTVIWCQlQCN0PWcu

Na aanmelding ontvangt de deelnemer in de ochtend persoonlijk een link (via e-mail) voor de webinar en bijhorende informatie.

Terug naar overzicht