2021-11-11 11:55:09

Zaanstad schaft watertoeristenbelasting af

11 november 2021

Gemeente Zaanstad heeft besloten om de watertoeristenbelasting per 2022 af te schaffen. Zo is gisteren in de gemeenteraad besloten, na een ingebrachte motie die breed werd gedragen. HISWA-RECRON is tevreden dat haar inspanningen om de watertoeristenbelasting van tafel te krijgen, worden beloond.

‘Voorafgaand aan de invoering was er een onderzoek naar de haalbaarheid door een bureau dat ingeschakeld was door de gemeente’, vertelt Gerdina Krijger, regiomanager bij HISWA-RECRON.  ‘Wij werkten mee en gaven behalve onze bezwaren óók aan dat de te verwachten opbrengsten marginaal zouden zijn. Ook het bureau kwam tot dezelfde conclusie. Toch zette de gemeente door en moesten bedrijven en verenigingen vanaf 2021 gaan betalen’.

HISWA-RECRON sprak de gemeente aan en ging uitgebreid in gesprek met de raadsleden via het Zaanstad Beraad. Daarin gaf zij aan dat de te verwachten opbrengsten niet in verhouding staan tot de opbrengsten, terwijl daar niet eens de perceptiekosten van de ondernemer in zijn meegenomen.

‘We zijn blij dat er naar ons is geluisterd’ besluit Krijger. ‘Dit is goed nieuws voor ondernemers en hun klanten.’

Terug naar overzicht