2021-12-02 15:40:45

Eric van der Wansem benoemd tot Lid van Verdienste van HISWA-RECRON

2 december 2021

Op 2 december is tijdens de Algemene Ledenvergadering van HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, Eric van der Wansem benoemd tot Lid van Verdienste.

Van der Wansem is eigenaar van Van der Wansem Service Centrum aan de Kagerplassen. Het bedrijf vierde onlangs zijn 50-jarige bestaan en is al vanaf het begin lid van HISWA (nu HISWA-RECRON). Hij was een van de medeoprichters van de brancheorganisatie HISWA Vereniging in 1984 en trad toe tot het algemeen bestuur om de dealerbedrijven een stem te geven. Duurzaamheid stond bij hem altijd al hoog in het vaandel en was daarom nauw betrokken bij het HISWA Bedrijfs Intern Milieuzorgprogramma. Dat was het eerste Nederlandse bedrijfsinterne milieuzorgprogramma van een sector en werd bekroond door het Ministerie van Economische Zaken.

Van der Wansem was ook lange tijd bestuurslid en later voorzitter van het regiobestuur Hollandse Plassen. Dankzij hem kwam er een laagdrempelige vorm van contributie voor kleinere bedrijven. Dat leidde tot een flinke groei van de branchevereniging.

 

HISWA-RECRON is Eric van der Wansem zeer erkentelijk voor alle tijd en energie die hij continu in de brancheorganisatie heeft gestoken. Hij gaat dit jaar stoppen met zijn bedrijf en genieten van zijn vrije tijd op het water rond het eiland Kaag.

Terug naar overzicht