2021-12-09 17:17:41

24 campings genomineerd voor de ANWB Camping van het jaar

9 december 2021

Jaarlijks wordt de ANWB publieksverkiezing Camping van het Jaar gehouden. Voor 2022 zijn er 24 campings genomineerd die 'strijden' voor de felbegeerde titel Camping van het Jaar. Kijk of jouw keuze in een van de vier categorieën staat? Op 12 januari gaat de kogel door de kerk en worden acht van de 24 genomineerde campings gefeliciteerd en onderscheiden met de felbegeerde titel Camping van het Jaar.

De campings, in vier categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel.

Voor de categorie de beste kleine camping vonden kiezers met name de ligging en de prijs-kwaliteitverhouding de belangrijkste aspecten. Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelde primair het aspect zwemmen een extra grote rol, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest gewaardeerde huuraccommodatie waren de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie van belang. En voor de mooiste charmecamping speelde de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze. Daarna volgden prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur. 

 

 

Nederland koploper met vijfsterrencampings in Europa

De ANWB heeft 9 december de lijst met Nederlandse en Europese campingsterren voor 2022 bekendgemaakt.

Maar liefst 141 campings in Europa en 63 campings in Nederland hebben de maximale score van vijf sterren gekregen en daarmee is Nederland opnieuw koploper.
In de lijst staan 56 grote en middelgrote topcampings. Zij mogen de titel ANWB Top camping 2022 voeren.

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings kunnen maximaal vijf sterren ontvangen. De ANWB campinginspecteurs beoordelen het sanitair, terrein, zwemmen, recreatie, eten en drinken. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. Campings met drie sterren of meer mogen zichzelf ANWB Erkende camping of ANWB Erkende Kleine camping noemen. 

De geïnspecteerde ANWB-campings zijn te vinden op www.anwbcamping.nl.

 

 

 

Terug naar overzicht