2022-04-13 15:04:36

Vakantiepark Mölke uit Zuna is winnaar ‘Leerbedrijf Recreatie 2021/2022’

13 april 2022

De vakjury heeft  voor Vakantiepark Mölke gekozen, omdat het vernieuwend en innovatief is. Medewerkers en stagiairs komen op de eerste plaats. Zij worden niet in hokjes geplaatst. Daarbij wordt er multidisciplinair gewerkt en opgeleid door leuk en slim te werken. Daarvoor wordt een heel pakket aan tools aangeboden om slim te werken.

Eerste reactie van de winnaar Vakantiepark Mölke:
"We zijn erg blij en trots. Trots op onze medewerkers welke zich dagelijks inzetten om het bedrijf, onze stagiaires en ook zichzelf te verbeteren. Deze prijs is een waardering voor ons gehele team, want het team maakt mogelijk dat iedereen zich gesteund en vertrouwd voelt. De complimenten van de vakjury over het multidisciplinaire werken, waarbij medewerkers meerdere rollen op ons vakantiepark en in het partycentrum vervullen, geven ons team een boost om te blijven leren en ontwikkelen en dat gaan blijven we doen.”


Uit bijna 40 inzending zijn door de vakjury drie genomineerden geselecteerd:

  • Vakantiepark De Schatberg - Sevenum
  • Camping Bakkum - Castricum aan Zee
  • Vakantiepark Mölke – Zuna


Uit het juryrapport komt naar voren dat voor alle drie de parken het belang van goed opleiden voorop staat en dat ze alle drie op hun eigen manier onderscheidend waren. Niet alleen de jury bepaalde de uitslag. De online stemmen van het publiek bepaalden een deel van de uitslag.

 

De uitreiking
De uitreiking van de award voor beste leerbedrijf vond dit jaar plaats op de locatie van Vakantiepark Mölke. Door middel van een feestje op locatie met onder andere live muziek is het winnende leerbedrijf goed in het zonnetje gezet.

Bekijk hier het filmpje van de uitreiking en de gelukkige winnaars

 

Meer winnaars
Naast de verkiezing Leerbedrijf recreatie waren er dit jaar ook nog twee andere verkiezingen: de leukste collega en beste praktijkopleider. Deze winnaars zijn door de vakjury gekozen: leukste collega is Manon Smulders, werkzaam bij de Schatberg. Beste praktijkopleider is Renee van Veen, werkzaam bij camping Bakkum. Ook zij hebben beiden op hun werkplek op feestelijke wijze de prijs in ontvangst mogen nemen. 

Vakjury
In de vakjury zaten Johan Bijlsma (FNV Recreatie), Alwin Mulder (S-BB), Peter Verhaaf (Beachresort Julianahoeve), Herbert van Oord (HISWA-RECRON), Margreet Toonen (De Rooi Pannen) en Elmi Brouwers (Recreatiepark TerSpegelt).

Over de verkiezing Leerbedrijf Recreatie
Ieder jaar worden deze verkiezingen voor de recreatiebranche georganiseerd. De verkiezing Leerbedrijf Recreatie vormt dé erkenning in de recreatie. Recreatiebedrijven kunnen voor deze verkiezing in aanmerking komen door voorgedragen te worden of zichzelf kandidaat te stellen. Tijdens het jurybezoek van de genomineerden voor Leerbedrijf Recreatie worden de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, het vervullen van een ambassadeursrol en de opleidingsresultaten.

Terug naar overzicht