Kabinet laat ondernemers in de recreatie en watersport letterlijk in de kou staan

17 oktober 2022

Veel recreatie- en watersportbedrijven zijn energie-intensieve bedrijven. Bijvoorbeeld een recreatiepark moet veel verwarmen: de bungalows, de centrale voorzieningen, de horeca, de binnenspeeltuin en niet te vergeten het (subtropisch) zwembad. De kosten voor energie op dit soort bedrijven zijn hoog en de recente prijsstijgingen hebben die kosten enorm opgedreven.

Het kabinet komt daarom met de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK). Echter om in aanmerking te komen voor compensatie zouden de kosten voor energie minimaal 12,5 procent van de omzet moeten zijn. Wat precies de peildatum is voor het maken van de bijbehorende berekening, is nog onduidelijk. Zeker is dat de meeste bedrijven die te maken hebben met enorme kostenstijgingen voor hun energie, geen gebruik kunnen maken van de regeling als gevolg van deze belachelijk hoge drempel.

HISWA-RECRON doet een dringend beroep op het kabinet om het gesprek met ons en andere branches aan te gaan. Er moet een regeling komen die passend is voor het brede bedrijfsleven, waaronder de energie-intensieve watersport- en recreatiebedrijven.

Terug naar overzicht