2022-10-19 09:33:33

Maritieme sector en maritieme scholen slaan handen ineen op landelijke onderwijsbeurzen

19 oktober 2022

HISWA-RECRON, collega brancheorganisaties uit de nautische en maritieme sector en de opleiding Maritieme Techniek werken samen aan beroeps- en studievoorlichting tijdens vier onderwijsbeurzen.

Ieder jaar vinden vier grote studiekeuzebeurzen plaats waar ongeveer 55.000 scholieren in de laatste fase van de middelbare school zich oriënteren op vervolgonderwijs. Onder de noemer “leren werken op en met water” worden aankomend studenten en hun ouders geïnformeerd over maritieme vervolgopleidingen en de werkzaamheden in de maritieme sector.

Er zijn nu, met succes, twee beurzen geweest: Zuid in Veldhoven en Noordoost in Zwolle. In Veldhoven en in Zwolle zijn ongeveer 20.000 bezoekers geweest, verdeeld over twee dagen. In de gezamenlijke stand van de maritieme branches en maritieme scholen stond een professioneel team met studenten van verschillende maritieme scholen klaar. Zij hebben honderden gesprekken gevoerd met jongeren en hun ouders over het leren en werken in deze sector. Er waren jongeren die niet wisten wat de maritieme sector inhoudt, maar ook jongeren die naar informatie vragen over een specifieke opleiding in onze sector.

Het is mooi om te merken dat de samenwerking met de branches en de opleidingen, in ieder geval op de beurzen, zeer positief wordt ervaren en beleefd. Op naar de volgende twee beurzen: op 25 & 26 november in Utrecht en op 9 & 10 december in Rotterdam om zo meer jongeren voor deze mooie sector te interesseren.

Meer informatie is te vinden op: www.lerenwerkenopenmetwater.nu  

Terug naar overzicht