2022-11-02 08:54:19

Arthur van Disseldorp gekozen tot vice-president van EFCO

2 november 2022

Vorige maand vond in het Franse Niort de jaarvergadering plaats van EFCO & HPA. Tijdens deze General Assembly (ALV) in Niort werden er verkiezingen gehouden voor de komende 2 jaar. Arthur van Disseldorp, HISWA-RECRON regiomanager Limburg en Noord-Brabant, is gekozen tot vice-president van EFCO. 
Arthur vertegenwoordigt ons land al enkele jaren in het bestuur van deze vereniging.

EFCO is de Europese federatie van Kampeer- en bungalowbedrijven; in 1979 was RECRON een van de oprichters van deze Europese koepelorganisatie. Toen is gestart met 6 landen; nu bestaat deze vereniging uit ruim 20 deelnemende Europese landen.

“In toenemende mate worden er onderwerpen op de Europese agenda gezet die van belang zijn voor de leden van HISWA-RECRON; we moeten nadrukkelijk onze stem laten horen. Dit heeft alleen zin als we dit gezamenlijk aanpakken”, aldus Van Disseldorp.

EFCO is op vele onderwerpen actief, bijvoorbeeld duurzaamheid, standaardisering, energie, werkomstandigheden, klimaat, milieu, etc. Bij de EU worden deze onderwerpen vaak in abstracte termen besproken, maar de uitwerking kan vergaande consequenties hebben (en heeft dat ook al) voor HISWA-RECRON leden.

“Ik heb er enerzijds zin in om samen met mijn medebestuurders uit Portugal, Luxemburg, Duitsland, Finland, Slovenië en het Verenigd Koninkrijk diverse uitdagingen aan te gaan. Anderzijds realiseer ik me dat ‘Brussel’ voor vele ondernemers als ver weg overkomt”.


Heb jij interesse in een studiereis naar de EU in Brussel?

Indien er vanuit meerdere HISWA-RECRON leden interesse is, zou Arthur graag eens een studiereis organiseren naar de EU in Brussel. Is dit een realistisch idee? Laat het horen: a.vandisseldorp@hiswarecron.nl

Meerdere Europese lobby-dossiers worden is samenspraak met Dorien Eilering, Beleidsadviseur Public Affairs bij HISWA-RECRON in Den Haag opgepakt.

Terug naar overzicht