2022-11-01 09:26:00

Gastvrij Overijssel kijkt terug op een geslaagd Congres

1 november 2022

Op 24 oktober ’s middags vond op Mooi Rivier te Dalfsen hét Congres van Gastvrij Overijssel plaats. Petra Ellens, regiomanager Overijssel kijkt als mede-organisator tevreden terug.

We hebben actuele thema’s op een toegankelijke wijze voor veel ondernemers zichtbaar gemaakt.

Cybersecurity is een onderwerp waar ondernemers tegenwoordig niet alert genoeg op kunnen zijn. Veel data-systemen op een recreatiebedrijf zijn tegenwoordig gekoppeld en een hack betekent vaak dat je hele bedrijf stil staat. De praktijkvoorbeelden vlogen ons om de oren tijdens de presentatie van Maria Genova. Met aansprekende stellingen en vooral ook met praktische tips en trucs zijn we een heel stuk wijzer geworden. Je kunt meer voorkomen dan je denkt. Alle deelnemers ontvingen haar boek met daarin nog meer tips en handige links.

In de workshops werd door Anne Venema van het bedrijf ’t Molke op duidelijke wijze de voordelen van dynamic pricing toegelicht. Ze lichtte toe hoe je op drie manieren nieuwe doelgroepen kunt benaderen met vernieuwende prijsstrategieën. Dit deed ze samen met Lars de Boer van BookingExperts.

In de workshop Digitale Marketing kregen ondernemers twintig tips om beter en vaak ook nog goedkoper online marketing kunt toepassen. In de derde workshop konden ondernemers kennismaken met een heuse robot die al in diverse horecagelegenheden wordt ingezet.

Tot slot werd de bijeenkomst op feestelijke wijze afgesloten door het uitreiken van de InnovatieAwards aan studenten van Saxion Hogeschool door de Gedeputeerde Roy de Witte, hij werd door Jan Ybema eveneens in de bloemetjes gezet vanwege zijn grote inzet de afgelopen jaren voor de vrijetijdssector.

Terug naar overzicht