Imago van recreatiesector belemmert instroom

29 november 2022

De recreatiebranche staat onder druk. De instroom van studenten in het mbo blijft achter, nieuwe medewerkers zijn lastig te vinden en veel huidige medewerkers verruilen de recreatie voor andere sectoren. Om dit tij te keren en de aantrekkelijkheid van en de carrièrekansen in de recreatiesector te verbeteren, organiseren sociale partners een congres.

HISWA-RECRON, FNV Recreatie en het mbo organiseren dinsdag 6 december a.s. het congres Recreatie terug op de kaart bij Burgers’ Zoo in Arnhem. In interactieve sessies gaan werkgevers, medewerkers en onderwijsprofessionals met elkaar in gesprek over een toekomstbestendige sector. De dag wordt afgesloten met de bekendmaking en prijsuitreiking van het ‘Beste leerbedrijf in de recreatie 2022’, de ‘Beste praktijkopleider 2022’ en de ‘Leukste collega 2022’.

Johan Bijlsma, bestuurder FNV Recreatie: “We zitten te springen om nieuwe studenten en medewerkers die helpen om onze gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen. Van hoveniers, horecamensen en technische dienstmedewerkers tot beveiligers en schoonmakers. Met dit congres willen we in gesprek over een sector die klaar is voor de toekomst.”

Geert Dijks, directeur HISWA-RECRON: “We willen de recreatiesector beter op de kaart zetten. Onze leden – denk aan campings, vakantieparken en buitensportbedrijven – moeten trotser zijn en dat meer uitdragen. Het beeld van slecht betaalde banen en alleen maar seizoenswerk klopt niet. Ons imago heeft een flinke boost nodig. Hoe? Daarover gaat de sector graag het gesprek aan tijdens het congres.”

Workshops
Naast een plenair programma staan er diverse workshops op het programma. Zoals een kijkje achter de schermen bij Burgers’ Zoo, een workshop over werkdruk en hulp bij je droombaan in de recreatie. Op www.congresrecreatie.nl staat een compleet overzicht van alle workshops en het dagprogramma. Het congres Recreatie terug op de kaart vindt op dinsdag 6 december a.s. plaats bij Burgers’ Zoo in Arnhem van 11.00-17.00 uur.

Aanmelden kan via: www.congresrecreatie.nl. Deelname is gratis.

Het congres is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van het Sociaal Fonds Recreatie en maakt onderdeel uit van het project Arbeidsmarktbranding van de sociale partners.

Terug naar overzicht