2022-12-07 09:41:00

Op naar een toekomstbestendige recreatiesector

7 december 2022

Een inspirende dag vol interactieve sessies, boeiende workshops en interessante discussies in Burgers' Zoo. Samen met ruim 140 deelnemers aan het congres "Recreatie terug op de kaart" zijn - afgelopen dinsdag - de eerste stappen gezet voor een toekomstbestendige sector. 

Hét congres over het vinden, binden en boeien van alle (toekomstige) medewerkers in de recreatie was speciaal georganiseerd voor werkgevers, medewerkers en onderwijs uit de recreatie. Een prachtige ontmoeting en verbinding van recreatieondernemers/-werkgevers, medewerkers en mensen uit het onderwijs en zet recreatie op de kaart bij werkzoekenden.

Tijdens het congres is het uitgevoerde 'Imago- en Arbeidsmarktonderzoek' besproken. Hieruit blijkt dat recreatiemedewerkers de sector gemiddeld een 7,1 geven. Zij zijn trots op hun werk en beoordelen dit dan ook met een 7,5. Werkgevers kijken positiever naar de recreatiesector en zien vooral een groeiende markt die in ontwikkeling is met kansen voor medewerkers. De resultaten uit het onderzoek onder recreatiestudenten volgt binnenkort. 

Toch bevelen medewerkers het werken in de sector niet snel aan en een groot deel van de werkgevers geeft aan dat het personeelstekort de toekomst van bedrijven in gevaar brengt. Op dit moment is er een aanzienlijke terugloop in de instroom van studenten, zijn er veel sectorverlaters en is er een krapte op de arbeidsmarkt.

Het is twee over twaalf en daarom belangrijk dat we samen de recreatiesector terug op de kaart zetten als een fantastische sector om in te werken, leren én te ondernemen!

klik hier voor de aftermovie van het congres.

Het congres is georganiseerd door HISWA-RECRON, FNV Recreatie en KiKK.

Klik hier voor recreatie vacatures
Klik hier voor het online platform voor trainingen

 

 

Terug naar overzicht