2022-12-08 10:46:59

HISWA-RECRON leden krijgen predicaat ANWB TOP Campings 2023

8 december 2022

De ANWB heeft de lijst met Top campings voor Nederland en Europa voor 2023 bekendgemaakt. Deze campings behaalde de maximale score van vijf sterren en krijgen daardoor het predicaat ANWB Top camping. Nederlandse campings zijn met 54 Top campings in de categorie groot en middelgroot en 14 Top campings in de categorie klein, opnieuw koploper in Europa.

Als enige partij in Nederland voert de ANWB volledig onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. Afgelopen zomer konden de campinginspecteurs als vanouds reizen naar Europese kampeerlanden en hebben zij meer dan 1800 campings geïnspecteerd. 220 campings in Europa hebben de maximale score behaald en ontvangen de titel ANWB Top camping 2023.

De inspecteurs beoordelen op sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Omdat veel kampeerders het sanitair belangrijk vinden telt dit zwaarder mee in de eindscore. De score van een camping wordt weergegeven in sterren. Campings met 3 sterren of meer krijgen de eretitel ANWB Erkende camping.

 

Terug naar overzicht