2023-01-11 11:25:40

Geslaagde ledenbijeenkomst Noord-Brabant

11 januari 2023

Medio december 2022 vond de ledenvergadering HISWA-RECRON Brabant plaats. Ruim 35 Brabantse leden en enkele HRBC-leden schoven aan in Valkenswaard bij gastheer Michel Geenen van Rofra. De gastheer vertelde openhartig hoe zijn kano-verhuur bedrijf zich ontwikkelde naar een multifunctioneel dagrecreatie- en outdoor bedrijf met innovatieve plannen voor de toekomst, een inspirerend verhaal!

De middag werd gestart door Marcel Tap, jurist van HISWA-RECRON die namens alle leden jaarlijks aan tafel schuift met de ANWB & de Consumentenbond voor de onder onderhandelingen voor eventuele actualisatie van de RECRON-voorwaarden. Met name de voorwaarden voor jaar- en seizoenplaatsen gaf aanleiding tot een levendige discussie. De suggesties worden meegenomen in de onderhandelingen, zodat er kwalitatief betere RECRON-voorwaarden ontstaan. 

Zeer leerzaam was de presentatie die volgde over de beroemdste Brabander aller tijden; Vincent van Gogh door Frank van den Eijnden, programma manager Van Gogh Brabant. 

Martin Merks, manager sociaal beleid ging in op de actuele situatie rond CAO en met name aanstaande veranderingen in de pensioenen. Mede gezien de huidige personeelssituatie een belangrijk onderwerp.

Energieprijzen en verduurzaming

Het interactieve deel van deze ledenvergadering was erg actueel. Ondernemers informeerde elkaar in drie aparte groepen hoe zij om zijn gegaan met een zeer divers aantal energievraagstukken. Zo leren we veel van elkaar op een gezellige wijze.  

Hoe gaan we over naar een gasloos bedrijf en moeten we dat wel willen? Gasten lijken langer te douchen, hoe gaan we hiermee om? Recreatieondernemers gaan steeds meer over naar dynamic pricing maar hoe gaan we de fluctuerende energie tarieven doorberekenen? Wat zijn de ervaringen met zonnecollectoren, hoe reageren gasten op diverse veranderingen om te groeien naar een duurzaam bedrijf én willen ze hiervoor betalen? Deze en nog meer vragen werden besproken tijdens de sessie.

Na een aantal jaar van coronabeperkingen was het ook fijn om de ledenbijeenkomst af te kunnen sluiten met een gezamenlijk drankje aan de bar & een gezellige en gezonde winter BBQ.  

Ook in 2023 organiseert HISWA-RECRON weer een ledenbijeenkomst in Noord-Brabant. Hou hiervoor de agenda en de nieuwsbrieven in de gaten.

Terug naar overzicht