Pensioenpremie is gelijk gebleven, opbouwpercentage omlaag

1 februari 2023

Op 1 januari 2023 is de pensioenregeling van Pensioenfonds Recreatie veranderd. De sociale partners waar naast HISWA-RECRON ook FNV Recreatie, WiZZ, CNV Vakmensen en FNV Publiek Belang deel van zijn hebben afgesproken dat de pensioenpremie in 2023 gelijk blijft. Maar er zijn wel maatregelen nodig om de pensioenen te kunnen blijven betalen. Daarom is het opbouwpercentage verlaagd.

De pensioenpremie blijft gelijk. Werkgever en werknemer blijven in 2023 dus samen hetzelfde betalen voor de pensioenopbouw. Het opbouwpercentage gaat omlaag naar 1,170%. In 2022 was dit 1,213%. Werknemers gaan dus iets minder pensioen opbouwen. De pensioenen kunnen in de komende periode niet meestijgen met de prijzen (indexatie). De kans op pensioenverlaging blijft, maar dit is in 2023 niet aan de orde.

Op de website van Pensioenfonds Recreatie staat een artikel waarin wordt uitgelegd waarom het opbouwpercentage omlaag gaat. Verder wordt door middel van een rekenvoorbeeld uitgelegd hoe de pensioenopbouw er in 2023 uitziet.

Klik hier voor meer informatie

 

Terug naar overzicht