Vrijetijdssector in Nederland aantoonbaar duurzaam

10 februari 2023

Een stijging van 10% van de duurzaamheidskeurmerken Green Key en Duurzaam Gastvrij

9 februari reikte Plastic Soup surfer Marijn Tinga tijdens een feestelijke bijeenkomst in Kontakt der Kontinenten maar liefst 700 certificaten voor Green Key uit en 40 voor Duurzaam Gastvrij.

Daarmee kiezen 740 accommodaties in de vrijetijdssector voor het aantoonbaar verduurzamen van hun bedrijfsvoering. In 2021 ging dit nog om 673 accommodaties: een stijging van 10% in 2 jaar. De uitreiking vindt jaarlijks plaats met alle deelnemers van de programma’s op een Green Key gecertificeerde locatie.

 

Green Key en Duurzaam Gastvrij dragen bij aan klimaatdoelstellingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een Green Key of Duurzaam Gastvrij certificaat is geen papieren tijger maar een keurmerk waarmee aantoonbare resultaten worden behaald. Zo is de CO2-uitstoot per overnachting lager dan gemiddeld, wordt er minder afval geproduceerd, worden milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt en wordt voedselverspilling tegengegaan. De gecertificeerde accommodaties moeten voldoen aan een groot aantal normen die door onafhankelijke keurmeesters worden getoetst. Wij zijn trots op de groei van onze keurmerken in Nederland en hebben veel waardering voor de inspanning van ondernemers om op een duurzame manier hun bedrijfsvoering in te richten. We merken dat certificering ook werkt als instrument om daadwerkelijk te verduurzamen. En uiteraard wordt dit gestimuleerd door de vraag uit de markt”, aldus Erik van Dijk, directeur van Stichting KMVK die de keurmerken Green Key en Duurzaam Gastvrij in Nederland uitvoert.

 

Klik hier voor meer informatie over Green Key en Duurzaam Gastvrij en de locaties.

 

Terug naar overzicht