Aanvragen tegemoetkoming energiekosten (TEK) open vanaf 21 maart

1 maart 2023

In november werd bekend dat de regering met een tegemoetkoming komt voor mkb bedrijven die minimaal 7% van hun omzet kwijt zijn aan de hoge energiekosten. Nu is bekend geworden dat ondernemers vanaf 21 maart de tegemoetkoming kunnen aanvragen. De TEK kan aangevraagd worden van 21 maart 2023 09.00 uur tot 2 oktober 2023 17.00 uur. Mkb’ers vragen de regeling aan met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

Wil je de TEK aanvragen? Dan doe je er goed aan alvast het volgende te regelen: controleer of de onderneming aan de voorwaarden voldoet, regel de inlog en geef je op voor het webinar over TEK.

Belangrijkste voorwaarden TEK

  • De onderneming is energie-intensief: minimaal 7% van de omzet bestaat uit energiekosten (energie-intensiteitseis).
  • Het gaat om een mkb-onderneming. Controleer dit via de mkb-toets.
  • Het bedrijf is in Nederland gevestigd en is uiterlijk 31 december 2022 ingeschreven bij KVK.
  • Het energiecontract is zakelijk en staat op naam van de onderneming.

Aanvragen van TEK
Aanvragen van de tegemoetkoming energiekosten kan vanaf maandag 21 maart om 09:00 uur op de website van de RVO. Om in te loggen is een eHerkenning niveau 3 met machtiging 'RVO diensten op niveau eH3' (of hoger) nodig. Een zzp’er of heeft eigenaar van een eenmanszaak mag ook inloggen via DigiD. Het aanvragen van eHerkenning of DigiD duurt enkele dagen.

TEK-Webinar 14 maart

Op 14 maart 2023 van 10:00 tot 11:00 uur organiseert RVO een webinar over de regeling. Daarin wordt meer uitgelegd over de voorwaarden, het aanvragen en hoe het verdere proces verloopt? Lees meer en meld u aan voor het webinar.

Meer informatie over de tegemoetkomen energiekosten vind je op de website van de Rijksoverheid.

Terug naar overzicht