HISWA-RECRON en KHN starten gezamenlijke campagne voor verduurzaming bedrijfsleven recreatie en horeca

21 maart 2023

Met de campagne “Duurzaam Gastvrij Gelderland”, die mede mogelijk gemaakt wordt door de provincie Gelderland, stimuleren HISWA-RECRON en KHN verduurzaming in de bedrijfsvoering van gastvrijheidsbedrijven in Gelderland. Op 16 maart startten de brancheorganisaties de campagne officieel bij de netwerkbijeenkomst “Beleef het in Gelderland” van de provincie Gelderland, door samen met gedeputeerde Peter van ’t Hoog de naam van de campagne te onthullen.

Met Duurzaam Gastvrij Gelderland willen HISWA-RECRON en KHN het bestaande aanbod op het gebied van energiebesparing en verduurzaming voor de branches toegankelijker en duidelijker maken. De organisaties richten zich op ondernemers in de (water)recreatie en horeca. De campagne wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting BespaarGarant en Stichting KMVK.

Gelderse ondernemers in de horeca, dagrecreatie, evenementenbranche, verblijfsrecreatie en jachthavens/watersport worden door HISWA-RECRON en KHN geïnformeerd met nieuwsbrieven, websites en uitgenodigd voor informatie- en themabijeenkomsten. Ondernemers kunnen ook deelnemen aan een gesubsidieerd energiegesprek via BespaarGarant en kiezen voor een begeleidingstraject om energiebesparing stapsgewijs aan te pakken.

“Voor de provincie Gelderland is een gezonde en duurzame vrijetijdssector belangrijk. In onze provincie hebben we namelijk mooie bedrijven met een lange historie. En veel van die bedrijven hebben een uniek energievraagstuk. Daarom is het belangrijk dat wij als brancheorganisaties onze ondernemers helpen bij de verduurzaming van hun bedrijf,” aldus René Zweers, bestuurder HISWA-RECRON Gelderland.

Meer informatie
Ben je ondernemer in de vrijetijdssector van Gelderland? Wil je weten welke verduurzamingsmaatregelen bij jou zinvol zijn of zoek je hulp bij de uitvoering van jouw verduurzamingsplannen?

Bel of mail met onze regiomanager Stijn Boode. Hij gaat graag met jou in gesprek.
s.boode@hiswarecron.nl
T 033 303 97 23

Kijk voor meer informatie op: https://www.hiswarecron.nl/duurzaam-gastvrij-gelderland

 

 

Foto: HISWA-RECRON en KHN  tonen samen met gedeputeerde Peter van ’t Hoog de campagneafbeelding.

Op de foto van links naar rechts:

  • René Zweers – Camping de Wildhoeve en bestuurder HISWA-RECRON
  • Peter van ’t  Hoog – Gedeputeerde Gelderland
  • Martin Bes – Horecaondernemer uit Gelderland
  • Sander Wind – Voorzitter KHN Gelderland
Terug naar overzicht