2023-04-05 11:47:57

General Assembly EFCO in Amsterdam

5 april 2023

Op 30 en 31 maart is de Europese kampeer- en bungalowssociatie EFCO bij elkaar gekomen in Amsterdam om hun halfjaarlijkse algemene vergadering te houden. EFCO is in 1978 opgericht door de nationale afdelingen van België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Switzerland en het Verenigd Koninkrijk en er zijn inmiddels 23 landen aangesloten. In Brussel heeft HISWA-RECRON een stem door EFCO.

Door Corona werd het onmogelijk om elkaar te ontmoeten, maar toch hebben de leden van EFCO in die periode samen gewerkt aan het mogelijk maken dat ondernemers in de recreatiesector de coronaperiode konden overleven. Op donderdag ontmoette de leden elkaar bij camping Vliegenbos. Hier begonnen zij met een rondleiding over de camping. 's Middags vond het eerste gedeelte van de vergadering plaats. Tijdens deze vergadering bleek dat de deelnemende landen een sterk herstel zien bij hun leden ten opzichte van 2019. Andere onderwerpen van de vergadering waren nieuwe wet- en regelgeving vanuit Brussel, zoals de pakketreizen richtlijn en Natura2000, de situatie in Oekraïne, en de verwachtingen van komend jaar in de sector. Het tweede deel van de vergadering vond plaats op vrijdagochtend. De EFCO bijeenkomst werd afgesloten met een gezellige rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Na een aantal jaar online bijeenkomsten, was het voor HISWA-RECRON extra bijzonder om deze algemene vergadering te mogen organiseren. Met name ook omdat regiomanager Arthur van Disseldorp sinds vorig jaar vicevoorzitter van EFCO is. De onderwerpen op de agenda laten zien dat de urgentie van een associatie op Europees niveau van grote relevantie is voor de recreatiesector. Namens HISWA-RECRON waren directeur Geert Dijks en adjunct-directeur Jeffrey Belt aanwezig. 

We kijken uit naar de volgende bijeenkomst in Slovenië komend najaar.

Terug naar overzicht