2023-04-11 10:09:04

Seijsener draagt stacaravan- en chaletkeuringen over aan Second Home Check

11 april 2023

Met ingang van 1 maart 2023 heeft Seijsener de veiligheidskeuringen van stacaravans, recreatiewoningen en verblijfsobjecten overgedragen aan Second Home Check. Het besluit om de veiligheidskeuringen over te dragen aan specialist Second Home Check (HISWA-RECRON TOP Supplier), is niet licht genomen, vertelt Bas Durieux eigenaar-directeur van Seijsener.

‘De eerste contacten met Second Home Check stammen uit 2019’, vertelt Bas Durieux. ‘Maar toen waren wij er nog niet klaar voor om deze veiligheidskeuringen aan deze nieuwe speler op de markt over te dragen.

In de loop der jaren is Seijsener zich echter verder gaan specialiseren op het verbeteren van de technische infrastructuur op campings en parken. Het keuren van stacaravans en chalets werd voor ons steeds meer een bijzaak, om het zo maar te zeggen.’

 

Focussen op waar je goed in bent

Bas: ‘Om te focussen op datgene waar wij goed in zijn, is na uitgebreid overleg besloten de veiligheidskeuringen van stacaravans en chalets over te dragen aan de specialist op dit vlak en dat is Second Home Check. Wij hebben er volledig vertrouwen in dat Second Home Check deze dienstverlening goed zal uitvoeren.’

 

BedrijfsDNA

Bas vervolgt: ‘Net zoals Seijsener focust Second Home Check op kwaliteit, service en klantgerichtheid. Maar dat is niet alles, ook de normen en waarden, overtuigingen, drijfveren en passie hebben overeenkomsten. Kortgezegd; het DNA van onze bedrijven past bij elkaar. Vandaar dat wij er volledig vertrouwen in hebben dat Second Home Check de veiligheidskeuringen naar volle tevredenheid van de campings, parken en hun gasten zal uitvoeren.’

 

Gevleid door het vertrouwen

Wouter Weijkamp, adviseur bij Second Home Check is blij met het vertrouwen dat Seijsener heeft uitgesproken over de aanpak van Second Home Check.

Wouter: ‘Er zijn inderdaad veel gesprekken gevoerd voordat de overdracht plaatsvond. Second Home Check is inmiddels dé autoriteit geworden in Nederland en België op het gebied van veiligheidskeuringen van recreatiewoningen zoals stacaravans, chalets en vakantiehuizen op veiligheid. Maar dat is niet alles wat we doen. Onze vakkundige inspecteurs schouwen ook de bouwkundige staat van recreatieobjecten, verzorgen opleveringskeuringen en bepalen de dagwaarde.

De eerste veiligheidskeuringen – die Seijsener voorheen uitvoerde - hebben wij inmiddels uitgevoerd. De overdracht is soepel verlopen.’

 

Meer informatie voor parkeigenaren over parkkeuringen: www.secondhomecheck.nl/keuringen/parkkeuring/
(zie QR-code)

 

Samen sterker

Bas en Wouter zijn het er samen over eens. De overdracht van de veiligheidskeuringen zien beiden als een opsteker voor beide bedrijven. Het is een eerste stap in een langdurige samenwerking.

Seijsener verzorgt op campings en parken onder andere de infrastructuur, energiemanagement en toegangstechniek. De veiligheidskeuringen die Second Home Check nu op zich neemt, zijn hierop een uitstekende aanvulling. Hierdoor kunnen beide bedrijven samen de recreatieondernemers nóg beter helpen en adviseren.

 

Seijsener (HISWA-RECRON Partner in Business)
Specialist op het gebied van campingtechniek
W: seijsener.com
T: 075 – 68 10 610

 

Second Home Check (HISWA-RECRON TOP Supplier)
Expert in keuren van stacaravans en chalets
W: secondhomecheck.nl
T: 0315 74 57 05

 

Terug naar overzicht