Sector wil ongewenst gedrag voorkomen

18 april 2023

Gedragscode voor jeugdvakanties gelanceerd

 

HISWA-RECRON – ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie – lanceert de Gedragscode Sociale Veiligheid voor jeugdvakanties en -activiteiten. Tijdens jeugdvakanties en -activiteiten moet het plezier van de deelnemers centraal staan. Het is belangrijk dat minderjarigen zich veilig voelen. HISWA-RECRON wil met de gedragscode discriminatie, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik tijdens jeugdvakanties en -activiteiten voorkomen.

De gedragscode moet zorgen voor een sociaal veilig klimaat waarbinnen bedrijven de vakanties en activiteiten uitvoeren. Er staan regels en aanbevelingen in waar begeleiders zich tijdens hun werk aan moeten houden in de omgang met de deelnemers. Ondertekening is verplicht. Niet alleen instructeurs en trainers maar ook facilitaire medewerkers en stafmedewerkers moeten de gedragscode ondertekenen.

Charlotte de Baat, manager leisure en recreatie bij HISWA-RECRON: “Nu de meivakantie er aan komt en het watersport- en recreatieseizoen losbarst, vinden er veel schoolkampen, zeilkampen en groepsactiviteiten plaats. Dan is het een veilig idee dat er een gedragscode is waar alle begeleiders en medewerkers zich aan moeten houden. Zodat kinderen een fijne tijd beleven.”

De gedragscode is opgesteld door medewerkers van HISWA-RECRON en leden uit de bedrijfsgroepen Buitensport, Vaarscholen en Groepsaccommodaties.

Terug naar overzicht