2023-04-25 09:04:00

Torenhoge toeristenbelasting Bloemendaal wordt aangepakt

25 april 2023

HISWA-RECRON vindt het van groot belang en dringend noodzakelijk dat de torenhoge toeristenbelasting in Bloemendaal wordt aangepakt. Op 6 april nam de Gemeenteraad een motie aan waarin de belasting in 2024 zal worden herzien en verlaagd.

Eind vorig jaar werd HISWA-RECRON onaangenaam verrast door een plotselinge en exorbitante verhoging van € 3,30 naar € 5,00. Dit was op initiatief van de Gemeenteraad. Eerder schreef HISWA-RECRON het college aan toen er sprake was van een verhoging met 15 cent.
Gerdina Krijger, regiomanager bij HISWA-RECRON legt uit dat in een dergelijk geval alleen de Gemeenteraad een dergelijke beslissing kan terugdraaien.
‘We hebben er alles aan gedaan om dat voor elkaar te krijgen. Samen met ondernemers hebben we bij een Beeldvormende sessie ingesproken en ook bij de Commissievergadering. Ook een gast van camping de Lakens heeft zich bij ons aangesloten. Daarnaast hebben we met een aantal fractievoorzitters goede contacten onderhouden, hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot de motie’.

HISWA-RECRON zal de komende tijd nauwlettend in de gaten houden of de afspraken goed worden nagekomen. ‘Bij een vermindering bekijkt men hoe het gat opgevuld moet worden. `Dat speelde ook vorig jaar. Er moest een keuze gemaakt worden tussen een forse of een iets minder forse verhoging van de OZB. Men besloot toen dat de toeristen maar moesten bloeden in plaats van de eigen bewoners’, besluit Krijger. ‘Hopelijk gebeurt dat nooit meer!’

 

Artikel Noordhollands Dagblad

Terug naar overzicht