Voorbeeldprojecten Natuurinclusief Vrijetijdsdomein gezocht

30 mei 2023

Geert Dijks directeur van HISWA-RECRON is aangesteld door de minister als Domeinleider Natuurinclusief Vrijetijdsdomein. Dat is van belang omdat enerzijds de natuur die zo belangrijk is voor watersport- en recreatiebedrijven gezond moet blijven en anderzijds dat ze ook toegankelijk blijft voor bewoners en bezoekers.

Geert Dijks: we zoeken inspirerende voorbeelden van natuurinclusiviteit in de sector recreatie, watersport & toerisme. Waar kan je aan denken? Ondernemers die een cursus ‘natuur op je park’ volgen en zich hiermee actief inzetten voor biodiversiteit op hun camping of jachthaven. Of hun bedrijf op een natuurinclusieve manier inrichten. 

Of ken je soms beleidsmakers die in hun plannen voor gebiedsontwikkeling extra ruimte voor natuur en mens gaan creëren. Of technieken hebben om mensen te sturen om kwetsbare gebieden te ontzien.

 

Ken je of ben je een inspirerend voorbeeld van natuurinclusiviteit in de sector recreatie & toerisme?

Neem dan contact op met  Domeintrekker Tinco Lycklama via t.lycklama@agendanatuurinclusief.nl. Stuur een mailtje waarin je ingaat op:

  1. Naam initiatief of initiatiefnemer en contactgegevens
  2. Wat is het initiatief / goede voorbeeld?
  3. Waarom is het zo’n goed voorbeeld
  4. Wat kunnen (anderen) hiervan leren en (hoe) verdient dit initiatief opschaling?

 

Ieder mens heeft natuur nodig

Natuur is de basis voor onder andere onze gezondheid, een leefbaar klimaat, schoon water en een prettige leefomgeving.  Een natuurlijke omgeving maakt dat het ergens prettig wonen en recreëren is. We hebben grote behoefte aan uitwaaien, sporten, ontspannen en op vakantie gaan. Natuur is dan ook de basis voor een bloeiende vrijetijdseconomie.

 

Wat gebeurt er met de goede voorbeelden?

We maken een overzicht van goede voorbeelden in Nederland, zetten deze o.a. op een kaart en betrekken de initiatiefnemers graag bij het opstellen van acties in de Agenda Natuurinclusief 2.0. Wie weet kunnen we straks de beste voorbeelden een boost geven, landelijke opschalen of versnellen.

 

Voor meer info kijk op de Agenda Natuurinclusief Vrijetijd

 

 

Terug naar overzicht