Kwalificatiewedstrijden Skills Heroes Leisure & Recreatie voor MBO studenten van start

6 maart 2024

Maandag 4 maart vonden de kwalificatiewedstrijden voor Skills Heroes Leisure en Travel plaats in Zwolle. Deze dag werd georganiseerd door Landstede MBO en Deltion College. HISWA-RECRON heeft als vakjury bij mogen dragen aan deze wedstrijd.

70 studenten van de MBO-opleidingen Leisure & Travel namen deel aan Skills in Zwolle. Van elke school mochten de beste studenten naar Skills. Hiervoor organiseerden de scholen voorafgaand selectiewedstrijden.

De studenten kregen drie opdrachten, die zij in tweetallen moesten uitvoeren:
1. Een activiteitenprogramma voor gehandicapte kinderen op De Beerze Bulten, inclusief begroting;
2. Een non-stop kennismakingsprogramma voor studenten op de Beerze Bulten met Urbansports, inclusief begroting;
3. Een rollenspel met acteurs: Twee gasten komen met een klacht aan de receptie. Hoe handelen de studenten de klacht af?  

De jury beoordeelde de opdrachten en rollenspelen. Aan de jury namen voor de Leisurewedstrijd deel:
1. Thermae 2000 (Opleidingsbedrijf van het jaar);
2. De Beerze Bulten;
3. HISWA-RECRON (Lucie Schuijt en Herbert van Oord).   

De dagwinnaars waren Novacollege, Mondriaan en Albeda.
Bekijk de uitslag van de Skills Heroes


Op vrijdagavond 22 maart wordt de nummer één bekend gemaakt uit de drie dagwinnaars tijdens een groots event in de Brabanthallen.

Kijk op het filmpje om een indruk te krijgen van Skills Netherlands Leisure & Travel: https://youtu.be/RqYzkzw2lZ4?feature=shared

HISWA-RECRON is betrokken bij de organisatie van Skills Netherlands, onder andere bij het ontwikkelen van de praktijkopdrachten. Op deze manier kunnen we op een leuke manier invloed uitoefenen op het niveau van de onderwijsprogramma’s op de scholen. Het niveau van de skillswedstrijden hebben we de laatste twee jaren behoorlijk omhoog geschroefd. Hiermee zetten we een nieuwe beroepsstandaard neer. Dit is hard nodig, want de jury is absoluut niet te spreken over het niveau van de MBO-studenten tijdens Skills.

Uiteindelijk willen we gaan deelnemen aan Skills Europe en Skills World; Leuk voor de studenten én onze arbeidsmarktbranding.   
 

 

 

Terug naar overzicht