Gezocht: lid verantwoordingsorgaan Pensioenfonds Recreatie

20 maart 2024

Pensioenfonds Recreatie kent een verantwoordingsorgaan, waarin twee werkgeversleden namens HISWA-RECRON zitting hebben. Een van de twee werkgeversleden stopt deze zomer en om die reden zijn we op zoek naar zijn opvolger.

Het Pensioenfond Recreatie bestaat uit zeven leden: drie vertegenwoordigers van de deelnemers, één vertegenwoordiger van de gewezen deelnemers, één vertegenwoordiger van de pensioengerechtigden en twee vertegenwoordigers van de werkgevers. Het bestuur van het pensioenfonds legt verantwoording af aan het verantwoordingsorgaan over het beleid en de wijze waarop het is uitgevoerd. Het verantwoordingsorgaan heeft de bevoegdheid een oordeel te geven over het handelen van het bestuur, over het door het bestuur uitgevoerde beleid, evenals over beleidskeuzes voor de toekomst.

Een van de twee werkgeversleden, Toon Weijenborg, stop deze zomer en om die reden zijn we op zoek naar zijn opvolger.
Het is niet vereist dat de opvolger een pensioenexpert is, maar affiniteit met het onderwerp is wel essentieel. Pensioen is een belangrijke en kostbare arbeidsvoorwaarde.
Daarnaast staat er veel te gebeuren bij het Pensioenfonds Recreatie dat per 1 januari 2025 de nieuwe pensioenregeling op basis van de Wet Toekomst Pensioen invoert. Een belangrijk moment voor alle deelnemers.

In de bijlage tref je het functieprofiel aan.

Voor meer informatie over Pensioenfonds Recreatie kun je terecht op Pensioenfonds Recreatie.

Heb je belangstelling voor het verantwoordingsorgaan of wil je meer weten, neem dan contact op met Martin Merks, manager sociaal beleid, m.merks@hiswarecron.nl

 

Terug naar overzicht