Nina Garvelink versterkt de Begeleidingscommissie Recreatiehero

2 april 2024

Nina Garvelink heeft ‘ja’ gezegd als nieuw lid van de begeleidingscommissie Recreatiehero van HISWA-RECRON. Nina werkt als parkmanager bij Campingbedrijf ‘De Achterste Hoef’ in Bladel. Zij is mede-eigenaar van dit park samen met haar broers en zussen. Het campingbedrijf is 63 jaar geleden opgericht door haar opa. Hij was destijds één van de eerste leden van RECRON. Haar vader nam het bedrijf over. Nu hebben de kinderen met elkaar het bedrijf overgenomen.

Nina heeft een MBO opleiding in de horeca én een HBO opleiding Bedrijfskunde afgerond. Volgens haar een ideale combinatie om een allround campingbedrijf te kunnen leiden. In het bedrijf werken 15 vaste krachten op verschillende afdelingen, zoals Marketing, Receptie, Technische Dienst, Groenbeheer, Horeca, Theater/animatie en Winkel. Daarnaast werken er zo’n 70 oproepkrachten. Werken bij De Achterste Hoef betekent het uitvoeren van allround werkzaamheden. Dit is voor veel medewerkers hartstikke interessant. De medewerkers doen in het bedrijf alles zelf met elkaar. Pas als het echt niet anders kan worden zaken uitbesteed. In het hoogseizoen zijn maar liefst zo’n 3000 gasten aanwezig op het park om te ontspannen en te recreëren.

De Achterste Hoef is actief op het gebied van Scholing & Opleiding
Nina heeft net samen met een collega de nieuwe Training Praktijkopleider afgerond bij Recreatie-trainingen. In de training wordt onder andere aandacht geschonken aan het huidige kwalificatiedossier van de MBO opleiding Leisure & Hospitality. In dit dossier staat wat MBO studenten op dit moment moeten leren. Het huidige kwalificatiedossier vindt zij inhoudelijk te smal. Werken in de Recreatie is in dit dossier hoofdzakelijk beperkt tot Frontoffice en Animatie, terwijl de Recreatie zo veel breder is. Zij is blij met de inspanning van HISWA-RECRON om de inhoud van het kwalificatiedossier te verbreden naar het uitvoeren van allround werkzaamheden. Dat maakt het voor veel studenten véél interessanter.

Nina is niet erg tevreden over het huidige niveau van MBO studenten; Te smal opgeleid, te weinig oog voor gasten en te weinig oog voor veiligheid. Daarnaast zijn de algemene vaardigheden van studenten te laag, zoals Nederlands en het spreken van moderne vreemde talen. Het bedrijf ontvangt in toenemende mate Duitse gasten. Het bestedingspatroon van Duitse gasten is vaak hoog. Als bedrijf moet je hierop slim inspelen. Daarom vindt Nina het belangrijk, dat studenten enige vaardigheid hebben in de Duitse taal. Duitse gasten vinden het namelijk prettig, als zij in het Duits worden aangesproken.

De Achterse Hoef heeft veel contacten met het MBO onderwijs
Zo komt ROC Mondriaan jaarlijks in het bedrijf om in de praktijk examens af te nemen. Gedurende een week neemt de school met studenten het bedrijf als het ware over. Studenten krijgen dan in de praktijk een beoordeling. Nina beoordeelt mee. Veel MBO studenten hebben tegenwoordig een rugzakje. Zij hebben vaak wat extra begeleiding nodig. Nina vindt dit geen probleem. Je moet duidelijk zijn naar studenten en regels stellen. Dan valt het meestal wel mee. En als het niet meevalt, dan moet je soms eerlijk zijn en stoppen met een student. Dat is beter voor de student én het bedrijf.

Het bedrijf geeft ook ruimte aan HBO studenten. Deze studenten mogen in haar bedrijf alles onderzoeken, wat maar nodig is voor hun opleiding. Zij geeft daarbij graag openheid van zaken over de bedrijfsvoering. Dat is de enige manier, waarop studenten iets kunnen leren. Hierdoor krijgt zij ook veel terug, waarmee zij haar voordeel kan doen in het bedrijf. Elke HBO student heeft wel een paar goede ideeën. Zij kijken immers met een frisse blik naar het bedrijf. 
 

Trainingen via RecreatieHero.nl
Nina werkt ook met het online leerplatform Recreatiehero. Dit leerplatform is zonder kosten toegankelijk voor alle medewerkers van bedrijven in de Recreatie, die de cao verblijfsrecreatie volgen.
Haar streven is dat alle medewerkers per jaar tenminste twee trainingen volgen uit het aanbod van Recreatiehero. De leerlijn voor Onboarding gebruikt zij nog niet, maar zij vindt dit wel serieus een heel goed idee. Je moet medewerkers goed begeleiden. Wat je er niet in stopt, komt er ook niet uit. Zij denkt er over na om het opleiden van medewerkers structureel in te bedden in de organisatie, bijvoorbeeld met een opleidingsplan. Recreatiehero kan hierbij ondersteunen en een eenvoudig opleidingsplan maken voor bedrijven. 


Wil jij ook meepraten over de inhoud en uitvoering van RecreatieHero?
HISWA-RECRON zoekt verdere uitbreiding van de begeleidingscommissie van Recreatiehero. Wil je net als Nina ook meepraten over de inhoud en de uitvoering van Recreatiehero?
Stuur een berichtje naar Herbert van Oord, h.vanoord@hiswarecron.nl

   
 

Terug naar overzicht