Nieuw systeem voor aanbod van boten op hiswa.nl

3 april 2024

Er is een volwaardig alternatief voor het Open Boten Management Systeem van YachtFocus. Vanwege de overname van YachtFocus vroegen veel leden aan HISWA-RECRON om hierin te investeren. Leden kunnen binnenkort nieuwe en gebruikte boten in een speciale module - de HISWA-Bootmodule - via www.mijnhiswarecron.nl invoeren en vervolgens door middel van XML-feeds exporteren naar de eigen bedrijfswebsite, hiswa.nl en andere websites.  De wijze van invoeren komt op hoofdlijnen overeen met de systematiek die al bekend is.

Financiering en motivatie
Door de situatie was er noodzaak snel te handelen en in korte tijd te komen met een bootinvoersysteem. HISWA-RECRON besloot de leden maximaal te faciliteren en deze voorinvestering te doen. Een belangrijke reden is dat het overgrote deel van de leden eerder aangaf meerwaarde te zien in een systeem dat door hun eigen brancheorganisatie wordt ontwikkeld. Op deze manier wordt voor alle leden een onafhankelijke positie gecreëerd: baas over eigen data en de kosten beheersbaar.

Proces
De verwachting is dat eind mei de invoermodule klaar is. Een aantal leden gaat het nieuwe systeem testen. Voor het gebruik van het systeem geldt een bijdrage. Uiteraard staat betaalbaarheid voorop.
De nieuwe module levert meerwaarde op voor de doorontwikkeling van hiswa.nl en de Engelse variant. Beide sites worden goed gevondenDe investering draagt ertoe bij dat het botenbestand nog beter vindbaar wordt.

Aanbieding individuele websites
Voor maximale ontzorging biedt onze ICT-partner AddNoise aan een nieuwe website te maken op basis van semi-maatwerk templates. Hierin wordt het actuele aanbod met bootadvertenties direct getoond.
Addnoise maakte een kostenindicatie waarbij uitgegaan wordt van 15 bedrijven die gebruik willen maken van dit aanbod.

  • Nederlandse website compleet in de huisstijl, inclusief actueel aanbod boten met zoek- en filtermogelijkheid en statistieken: € 1.795 + € 25,95 per maand voor dataverkeer, hosting en beheeromgeving.
  • Extra taalversie van de website: €395 per taalversie.
  • Content huidige site overzetten, inclusief basis zoekmachineoptimalisatie en migratieplan uitvoeren, €595,- per taalversie.

Genoemde prijzen zijn excl. btw. De prijzen voor het overzetten van huidige content zijn bij benadering en afhankelijk van de hoeveelheid content. De site wordt opgeleverd met het actuele aanbod van advertenties. Op verzoek kan tegen een extra vergoeding een import worden uitgevoerd van de advertentiehistorie.

Meer informatie
HISWA-RECRON: Michaël Steenhoff: m.steenhoff@hiswarecron.nl, 033 - 3039721
AddNoise: Ale van der Ploeg: info@addnoise.nl, 058 - 2666026 

Voorlichtingsbijeenkomst
Om alle vragen te beantwoorden, is er een voorlichtingsbijeenkomst op dinsdagmiddag 14 mei 2024 bij Van der Valk Hotel De Witte Bergen in Eemnes. Aanmelden kan via deze link.

 

In aanvulling op onze berichtgeving reageert de Boats Group met het volgende: "De bedrijven met een door Yacht Focus gemaakte website zullen ondersteund blijven. OpenBMS wordt per het vierde kwartaal 2024 afgesloten en gratis overgezet naar BoatWizard. Vanuit BoatWizard kan worden geëxporteerd naar de eigen site."

Terug naar overzicht