Watersportbedrijven nemen de regie en kiezen voor CMS-systeem YachtShift

15 mei 2024

In Hilversum is gisteren door een belangrijke groep watersportbedrijven een intentieovereenkomst ondertekend om gezamenlijk blijvend te investeren in een eigen data invoer systeem voor gebruikte en nieuwe boten. Ook wel een Content Management System (CMS) genoemd. Een collectief CMS systeem is van belang omdat vanuit deze database boten op andere websites kunnen worden getoond en men zelf eigenaar van de data blijft.

“Een historisch moment” stelt voorzitter van HISWA-RECRON Peter Brussel. “Je kunt deze stap vergelijken met de oprichting van de HISWA-bootshow in 1932 waar ondernemers ook de keuze maakten om gezamenlijk de markt te betreden. Omdat de online markt voor de verkoop van plezierjachten sterk is geconsolideerd is het belangrijk dat de Nederlandse watersportbedrijven regie blijven houden over hun eigen data dat begint met een eigen invoersysteem. Goed om te zien dat deze strategische kans omarmd wordt. Dat is de reden dat het bestuur dit initiatief ondersteunt.”

Er is de afgelopen maand in recordtempo een eigen CMS voor de invoer van boten door HISWA-RECRON ontwikkeld in samenwerking met internetburo AddNoise. Dit systeem dat gebaseerd is op, de modernste internationale standaard (Open Marine 2.0), biedt een prima mogelijkheid om boten in te voeren in verschillende talen en door te zetten naar ander platforms zoals de eigen bedrijfswebsite, hiswa.nl en andere verkoopplatforms.

Het gebruiksvriendelijke CMS is bedoeld voor jachtmakelaars, jachtbouwers, importeurs, jachthavens en alle andere watersportbedrijven die bemiddelen in gebruikte jachten of nieuwe jachten verkopen. Door samen te werken kunnen we gezamenlijk 70-80% van de Nederlandse markt online in beeld brengen. Binnenkort volgt ook nog overleg met internationale partners.

Deelname aan YachtShift

Door samenwerking kunnen we dit initiatief concurrerend aanbieden. Meld je je net als vele collega’s aan voor 24 mei dan krijg je het eerste jaar 20% korting en de jaren daarna blijvend 10%. In de kennisbank lees je meer over de deelnamekosten, de voorwaarden voor de korting en de mogelijkheden van het CMS. De planning is dat we in juni volledig operationeel zijn en beginnen met een demo aan de belangstellenden. Meld je dus snel als belangstellende aan! Op die manier creëren we een eerste fase van de mogelijkheid om de regie in eigen handen te nemen en voor de toekomst te behouden.

Voor vragen kun je contact opnemen met:

Michael Steenhoff / manager HISWA-RECRON – m.steenhoff@hiswarecron.nl
Jan Ybema / manager HISWA-RECRON – j.ybema@hiswarecron.nl

Terug naar overzicht