2022-01-13 11:16:48

HISWA-RECRON feliciteert winnaars ANWB Camping van het Jaar 2022

13 januari 2022

De ANWB heeft 12 januari tijdens een online evenement de winnaars bekend gemaakt van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing. Drie HISWA-RECRON-leden in de prijzen. HISWA-RECRON is trots op deze campings en feliciteert deze leden met hun titel.

  • Camping de Kleine Wolf, Stegeren - winnaar in de categorie De fijnste gezinscamping
  • Camping ’t Weergors, Hellevoetsluis - winnaar in de categorie De meest gewaardeerde huuraccommodatie
  • Camping de Drie Provinciën, Een-West - winnaar in de categorie De mooiste charmecamping.

De campings zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel.

Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelde primair het aspect zwemmen een extra grote rol, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest gewaardeerde huuraccommodatie waren de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie van belang. En voor de mooiste charmecamping speelde de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze. Daarna volgden prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur. 

Publieksverkiezing

Al sinds 1987 houdt ANWB de verkiezing Camping van het Jaar. Ooit werden campings deels door een publieksjury en een jury van professionals uit het kampeervak beoordeeld. Inmiddels is het een publieksverkiezing: de campings zijn voor 100 procent beoordeeld door de Nederlandse campinggast.

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor de nominaties

 

Terug naar overzicht