2022-02-08 10:39:06

Jongeren gezocht voor de mooiste baan van Nederland

8 februari 2022

Bedrijven in de watersport en recreatie kunnen steeds lastiger aan nieuw personeel komen. Ook de instroom van jongeren voor opleidingen in deze sector neemt af. Daarom start HISWA-RECRON een project om mensen te enthousiasmeren voor werken en leren in de watersport- en recreatiesector.

Het project trapt af met een video waarin jongeren vertellen over hun baan in de recreatie of watersport. Zij laten zien hoe leuk het is om te werken bij een jachtbouwer, zeilschool, camping of vakantiepark. “Iedereen gaat op vakantie of recreëert in zijn vrije tijd, maar niet veel mensen weten dat er ook veel banen en opleidingen mogelijk zijn in de vrijetijdssector. Daar willen we verandering in brengen.”, aldus Herbert van Oord, manager Arbeidsmarkt, Training & Opleiding bij HISWA-RECRON.

Watersport- en recreatiebedrijven hebben te maken met een lage instroom van medewerkers. Bovendien daalt het aantal nieuwe studenten voor opleidingen in deze branche. Een project dat de leer- en werkmogelijkheden nadrukkelijker in de spotlights zet, moet ervoor zorgen dat de sector bekender wordt als werkgever. “Een baan in deze vrijetijdssector betekent: werken aan een mooi product of dienst, waarbij het draait om klantvriendelijkheid en creativiteit. Je werkt vaak buiten, met mensen, en je hebt veel vrijheid. Kortom, het is de mooiste baan van Nederland”, aldus Van Oord.

Vacatures
Er zijn veel verschillende banen, beroepen en opleidingen op MBO-, HBO- en WO-niveau. Er is behoefte aan personeel op recreatief, commercieel of technisch gebied. Binnenkort start een speciaal aangetrokken projectmedewerker om het project arbeidsmarktbranding uit te voeren. Vooruitlopend daarop is de video gemaakt die op het YouTube-kanaal van HISWA-RECRON staat en die breed gepromoot wordt onder scholen en bedrijven. Verder worden de vele vacatures die er bij de leden zijn, beter zichtbaar gemaakt op zowel hiswa.nl en recron.nl

Lees meer bij Vacatures & Opleidingen.

Met dank aan Ottenhome en Molke

Zo leuk is werken en leren in de watersport en recreatie

Hou je van vrijheid, buiten zijn en gezellige mensen om je heen? Dan past een opleiding of baan in de watersport of recreatie bij jou. In deze video vertellen jongeren hoe leuk leren en werken in deze sector is.
Terug naar overzicht