2022-02-23 12:41:00

Oud-directeur van RECRON, Focko de Zee, overleden

23 februari 2022

Een dezer dagen bereikte ons het bericht dat Focko de Zee, oud directeur van RECRON is overleden.

Onder zijn bezielende leiding heeft RECRON grote stappen gemaakt en is de belangenbehartiging voor aangesloten recreatiebedrijven sterk geprofessionaliseerd. Met het toenmalige RECRON Interactief Meerjarenplan (RIM) is de basis gelegd voor de aanwezigheid van RECRON op armlengte afstand van de aangesloten bedrijven. Op dit punt onderscheid HISWA-RECRON, de rechtsopvolger van RECRON, zich nog steeds in het veld van belangenbehartiging. Voor zijn vele verdiensten voor RECRON werd Focko bij zijn afscheid als directeur benoemd tot lid van verdienste.

Ook na zijn afscheid bleef Focko de vereniging volgen. Hij bezocht de algemene ledenvergaderingen van RECRON en het deed hem steeds zichtbaar genoegen om de oude contacten dan weer aan te halen. Ook op het 50 jarig jubileum van RECRON, tevens het moment waarop RECRON opging in de nieuwe vereniging HISWA-RECRON was Focko aanwezig om ons te feliciteren met de nieuwe stap van de organisatie.

Na zijn afscheid van RECRON is Focko tot op hoge leeftijd actief gebleven in zijn woonomgeving. Hij was politiek actief, maar ook in projecten die het doel hadden om recreatie en toerisme in de Achterhoek te promoten.  In verband met zijn vele verdiensten is Focko benoemd tot Ridder in de Orde van Organje-Nassau.

Wij kijken met zeer warme gevoelens terug op de tijd dat Focko aan het roer stond van onze organisatie.

Focko is 86 jaar geworden en in besloten kring gecremeerd.

Terug naar overzicht