2022-03-16 09:53:21

Buitensportseizoen van start

16 maart 2022

Dinsdag 15 maart jl. vond de jaarlijkse praktijkdag voor de gecertificeerde Buitensportbedrijven (VeBON) die zijn aangesloten bij HISWA-RECRON, de ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, plaats. Met deze dag start voor veel buitensportbedrijven het outdoorseizoen. Na twee jaar geen praktijkdag en moeilijke coronajaren voor de buitensportsector was het nu weer tijd om te ontmoeten, te verbinden en kennis te delen.

 

Praktijkdag buitensport in teken van veiligheid

HISWA-RECRON organiseerde voor de buitensportondernemers en hun instructeurs deze praktijkdag bij De Kaap (voorhee Holland Evenementen Groep) in Zoelen. Bij outdooractiviteiten staat veiligheid altijd voorop. Daarom waren – naast lezingen en presentaties – ook de workshops – Archery Tag, Controle klimmaterialen en Wipeout - gericht op met name veiligheid. De dag werd afgesloten met klimwandactiviteiten en tokkelen over het water met de langste zipline van Nederland.

Charlotte de Baat, manager bedrijfsgroep buitensport: “Het was een geslaagde en leerzame dag waarbij ontmoeten en verbinden een grote rol speelden. De ondernemers konden goed met elkaar netwerken en ervaringen uitwisselen. Met veel inspiratie en nieuwe inzichten op het gebied van veiligheid zijn onze buitensportbedrijven optimaal voorbereid op het komende seizoen.”

 

Buitensport vertegenwoordigd op recreatieplatform
Alle buitensportbedrijven die zijn aangesloten bij HISWA-RECRON, staan vermeld op het onlangs gelanceerde recreatieplatform www.recron.nl. Iedereen die op zoek is naar een outdooractiviteit voor bijvoorbeeld een bedrijfs- of groepsuitje, kan voortaan terecht op deze website. Op de website staat ook het overige aanbod op het gebied van recreatie, zoals campings, vakantieparken, attractieparken en groepshuizen/-accommodaties.

 

Enquete over de locatie
De parktijkdag vond plaats bij De Kaap (voorheen Holland Evenementen Groep). Zij doen een onderzoek naar de wensen en behoeften van bedrijven op het gebied van zakelijke evenementen zoals bedrijfsuitjes, teambuildingsactiviteiten of vergaderingen in het laagseizoen van 1 november t/m 31 maart. Hoe heb jij de locatie ervaren? Vul de enquête in.

Terug naar overzicht