2022-05-12 09:42:00

Blauwe Vlaggen 2022 uitgereikt

12 mei 2022

Donderdag 12 mei zijn de Blauwe Vlaggen en Groene Wimpels 2022 in Elburg uitgereikt. Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag het internationale symbool voor veilige, duurzame en schone jachthavens, en voor schone stranden met goede waterkwaliteit. 130 jachthavens en 59 stranden ontvingen dit jaar de Blauwe Vlag.

Van de 130 jachthavens is maar liefst driekwart lid van HISWA-RECRON. Stuk voor stuk locaties waar milieu- en duurzaamheidsmanagement hoog in het vaandel staan. Waar verantwoord omgaan met de leefomgeving, waterkwaliteit en veiligheid voor de gasten in het hele werkproces zijn opgenomen. Ook 17 jachthavens en 2 recreatiestranden in Gelderland en 5 jachthavens in Utrecht hebben weer een Blauwe Vlag verdiend. Gedeputeerde Peter van t Hoog, een van de gastsprekers, kondigde aan dat Stichting KMVK in samenwerking met Gelderland, HISWA-RECRON en KHN een project opstart om het aantal Blauwe Vlag en Green Key aansluitingen in Gelderland te stimuleren. Hiermee wordt gezamenlijk het duurzaam ondernemen in de gastvrijheidssector bevorderd. Een mooi initiatief! 

Wil je weten welke jachthavens een Blauwe Vlag hebben ontvangen. Of wil je zelf ook een Blauwe Vlag verdienen? Kijk dan voor meer informatie op de website: www.blauwevlag.nl.

Terug naar overzicht