2022-06-16 20:30:47

Witwaspraktijken op vakantieparken

16 juni 2022

Zoals al eerder gemeld is er de laatste dagen veel publiciteit over witwaspraktijken via vakantieparken door de georganiseerde misdaad. Afgelopen dagen verschenen meerdere berichten via de Telegraaf en RTL Boulevard. HISWA-RECRON volgt dit nauwlettend. We hebben inmiddels contact met het RIEC, de organisatie die deze week een onderzoek publiceerde, en met John van de Heuvel (misdaadverslaggever en columnist in de Telegraaf).

HISWA-RECRON veroordeelt elke vorm van crimineel gedrag en neemt deze zaak hoog op omdat het de sector en goede bedrijven schaadt. Wij staan voor bonafide kwaliteitsbedrijven in de toeristisch-recreatieve sector.  Wij zitten bovenop het nieuws en volgen scherp wat er naar buiten wordt gebracht. Tot nu toe is er nog geen concreet bewijs dat er leden van de vereniging HISWA-RECRON betrokken zijn. In geval er bewijs komt van malversaties die de vereniging of de sector schaden dan zal het bestuur niet schromen passende maatregelen te treffen.

We zetten ons in, om samen met de leden en de overheid dergelijke praktijken te voorkomen en te bestrijden.  HISWA-RECRON staat voor kwaliteit en dat willen we borgen. We zijn bereid om mee te werken aan haalbare en realistische, gerichte maatregelen met als uitgangspunt dat de goede bedrijven niet lijden onder de kwaden.

Terug naar overzicht