Eindbod loon HISWA-cao door FNV afgewezen

28 november 2022

In de tweede onderhandelingsronde over een nieuwe HISWA-cao voor 2023 met FNV en CNV Vakmensen heeft HISWA-RECRON een eindbod van 5% loonsverhoging per 1 januari 2023 bij een éénjarige cao op tafel gelegd.

Daarnaast omvat het eindbod een onbelaste thuiswerkvergoeding van € 2,13 met ingang van 1 januari 2023, in de situatie dat een medewerker thuis werkt. Ook wordt de onbelaste reiskostenvergoeding vanaf 1 januari 2023 opgetrokken naar € 0,21 per kilometer. Daarnaast wordt de pensioenfranchise op het wettelijk minimum vastgesteld, waardoor de pensioenopbouw gelijk blijft aan 2022. Het loonbod is in lijn met wat op dit moment in meerdere bedrijfstak cao’s wordt afgesproken.

Helaas heeft FNV dit eindbod afgewezen. FNV eist 14,3% loonsverhoging. De reactie van CNV Vakmensen is nog niet bekend gemaakt.

HISWA-RECRON denkt met dit eindbod een reëel voorstel te hebben gedaan. Weliswaar is er sprake van een ongekende (hoge) inflatie, maar de looneis van FNV die een structurele loonstijging van 14,3% inhoudt is verre van realistisch. De cao onderhandelingen zijn voorbereid door de cao commissie, waarin drie HISWA-RECRON leden uit jachtbouw en watersport zitting hebben.

Voor vragen kun je terecht bij Martin Merks, manager sociaal beleid, m.merks@hiswarecron.nl (0622415120)

Terug naar overzicht