Nieuwe MBO opleiding Verbrandingsmotorentechniek voor de Watersportindustrie

13 juni 2023

ROC Da Vinci College start in september 2023 in Dordrecht met een nieuwe MBO opleiding verbrandingsmotorentechniek voor de Watersportindustrie op niveau 2, 3 en 4. In het opleidingsprogramma komen de volgende onderwerpen aan bod: Onderhoud, Diagnose, Reparatie en Revisie van inboard- (benzine en diesel) en outboard motoren (benzine).

De opleiding is geschikt voor initiële studenten. Zij volgen de volledige opleiding verbrandingsmotorentechniek met de specialisatierichting watersport één dag per week bij Da Vinci in Dordrecht en krijgen daar theorie van techniek en algemene onderdelen, zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Burgerschap. In de praktijk werken en leren zij vier dagen per week in een watersportbedrijf. Als de initiële studenten de opleiding met succes hebben gevolgd en afgesloten, dan ontvangen zij een OC&W erkend mbo-diploma. Het watersportbedrijf waar de studenten werken en leren moet een SBB-erkend opleidingsbedrijf zijn. 

Da Vinci heeft de opleiding ingericht in een elektronische leeromgeving met online theoriemodules- en praktijkopdrachten waarmee de lesstof zeer toegankelijk is gemaakt. Deze modulaire opzet is bij uitstek ook geschikt voor werkenden in de watersportbedrijven die hiermee hun kennis kunnen vergroten en hun vakmanschap kunnen verbeteren. Het ROC in Dordrecht werkt momenteel aan het opzetten van trainingen en cursussen voor werknemers en verwacht in het najaar de eerste modulen te kunnen aanbieden. Als werkenden of zij-instromers een module met succes hebben gevolgd en afgesloten, ontvangen zij een HISWA-RECRON erkend branchecertificaat.

Meer informatie?
Klik hier voor meer informatie over de opleiding verbrandingsmotorentechniek. Je kunt ook contact opnemen via de mail met Herbert van Oord, h.vanoord@hiswarecron.nl. Heb je een vraag voor de school? Neem dan contact op via secretariaattechniek@davinci.nl.
 

Terug naar overzicht