HISWA-RECRON brengt werkbezoek aan het ministerie van Economische Zaken

12 december 2023

Op donderdag 7 december bracht HISWA-RECRON met de kampeer- en bungalow bedrijfsgroepcommissie een werkbezoek aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

De betrokken rijksambtenaren (Renske Klunder en Pieter Roos) namen de ondernemers mee in de beleidsdoelstellingen van het gastvrijheidsbeleid en de rol van EZK op internationaal, Europees en nationaal niveau. Ook maakten we nader kennis met Wim Kulik, nieuw MT-lid Topsectoren en Industriebeleid EZK (waaronder het team Gastvrijheidseconomie, Toerisme en Retail valt). Het was een goed en inhoudelijk gesprek met input vanuit de MKB ondernemers.  

 

Vervolgens vond de gebruikelijke eigen bedrijfsgroepvergadering plaats, waarbij Arthur van Disseldorp de rol en het belang van de EFCO&HPA toelichtte. EFCO is de Europese federatie van Kampeer- en bungalowbedrijven; in 1979 was RECRON een van de oprichters van deze Europese koepelorganisatie. Toen is gestart met 6 landen; nu bestaat deze vereniging uit ruim 20 deelnemende Europese landen. Arthur is sinds vorig jaar vice-president van EFCO, maar vertegenwoordigt ons land al enkele jaren in het bestuur van deze vereniging. Daarnaast stonden we stil bij de verkiezingsuitslag, coalitievorming, mogelijke impact op de toeristische sector en de acties vanuit HISWA-RECRON. 

Het werkbezoek eindigden we met een borrel en diner in de sociëteit van Nieuwspoort. De geldende Nieuwspoortcode zorgt ervoor dat iedereen zich vrij kan voelen en vrijuit kan spreken. Het is een veilige plek om met journalisten en/of politici af te spreken, koffie te drinken of een hapje te eten. Naast een aantal nieuwe Tweede Kamerleden spraken we ook Erik Ziengs, Oud-Kamerlid en voorzitter van ondernemersvereniging ONL, die aanschoof bij het diner.  

 

 

Terug naar overzicht