Nieuws

2019-10-01 09:00:00

Breng de stroomkosten van uw camping drastisch omlaag

1 oktober 2019

Seizoensgasten gebruiken hun plaats op uw camping vaak als een verzamelplek voor oude apparatuur. Hebben ze een verbouwing in hun keuken thuis, dan kan dat oude lel van een koelkast mooi door naar de voortent op uw camping. Dat oude lel is uiteraard geen label A+++ koelkast en dus stijgen met die actie direct uw energiekosten. Zo zijn er legio voorbeelden te vertellen van energieslurpers die op campingplaatsen belanden, omdat mensen daar de pijn van de kosten zelf niet voelen.

Hoe zorgt u er nu voor dat dit niet meer gebeurt? Heel simpel. Door ze bewust te maken van hun energieverbruik. En dat doet u door deze kosten door te belasten. 

Met ICY Campsite Management kunt u precies zien hoeveel stroom uw gasten hebben verbruikt in een bepaalde periode. Zo weet u dus ook hoeveel mensen bij moeten betalen. De meeste campingeigenaren die dit systeem gebruiken, geven hun seizoensgasten bijvoorbeeld 200 kWh voor een seizoen. Voor extra gebruik moeten gasten bijbetalen. Wanneer uw gast het eerste seizoen extra moet betalen is dit voor de meeste mensen genoeg reden om het verbruik van hun apparaten eens onder de loep te leggen. Het gaat dus om pure bewustwording. 

 

Hetzelfde geldt wanneer u een ampèrelimiet instelt voor uw campingplaatsen. Mensen kiezen dan aan het begin van hun boekingsperiode wat voor aansluiting ze denken nodig te hebben. Meestal wordt als basislimiet 6A gegeven. Willen gasten een zwaardere aansluiting, dan moeten ze hiervoor bijbetalen. Dit zorgt ervoor dat uw gasten nog eens goed kijken naar de manier waarop ze bijvoorbeeld de voortent bijverwarmen. Met 6A kunnen ze nog net een elektrische kachel gebruiken, maar dan is er geen mogelijkheid om ook nog een bakje koffie te zetten, omdat het systeem de stroom dan uitschakelt. Dit zorgt er voor dat gasten het gaskacheltje van de caravan gaan gebruiken. 

Wilt u dit nu geautomatiseerd, draadloos en op afstand allemaal kunnen regelen, dan is ICY Campsite Management de ideale oplossing voor u. Hiermee kunt u vanuit de receptie amperelimieten instellen, verbruik uitlezen en stroom in- en uitschakelen op basis van boekingen. Klanten van ICY geven aan dat door toepassing van dit systeem het stroomverbruik en dus ook de kosten drastisch verlaagd zijn.

 

Meer weten? Ga naar www.icy.nl of bel ICY voor een vrijblijvende afspraak op 088-123 1333.

Terug naar overzicht