2021-04-15 16:15:31

Exploitatievergunning recreatiesector van de baan in gemeente Aa en Hunze

15 april 2021

De opluchting onder de recreatieondernemers is groot nu afgelopen week bekend werd dat de burgermeester zijn voorgenomen plan om alle campings en vakantieparken op te zadelen met een extra vergunningenstelsel van de baan is.

Volgens Petra Ellens, regiomanager van de branche-organisatie HISWA-RECRON, hebben de ondernemers - verenigd via de branche en het toeristische Platform Toeplah - flink van zich laten horen. Met name nut en noodzaak voor deze extra lastendruk kon ons niet duidelijk worden gemaakt stelt Ellens. Daarnaast verdiende het proces rondom dit voornemen ook geen schoonheidsprijs.

Medio december verscheen dit voornemen plotsklaps op de agenda van de gemeenteraad en nu net voor de opening van het seizoen verscheen het plan wederom ter tafel. Tijdens het digitale overleg met de gemeente is de sector niettemin goed in staat geweest haar bezwaren te verduidelijken. Juist in deze hectische corona-tijd, waarin de recreatiesector al haar zeilen moet bijzetten om gasten vriendelijk en gastvrij te verwelkomen, zit de sector niet te wachten op overbodige regelgeving die afleiden van waar het werkelijk om gaat, namelijk goed ondernemen.

We vertrouwen erop dat de discussie rondom deze extra regel- en lastendruk nu definitief kan worden afgesloten aldus Ellens.

 

Meer informatie
Petra Ellens
Regiomanager Drenthe
p.ellens@hiswarecron.nl
 

Terug naar overzicht