2021-02-15 09:36:00

Extra steunpakket voor Gelderse ondernemers in recreatie en horeca

15 februari 2021

Er komt extra ondersteuning voor de Gelderse horeca-, toerisme- en vrijetijdssector die zwaar is getroffen door de coronacrisis. Met de extra aanvulling op de bestaande regeling ‘Steuntje in de rug’ worden ondernemers geholpen die eind 2020 misgrepen, vanwege de grote belangstelling. De provincie Gelderland maakt daarom opnieuw geld vrij, ongeveer één miljoen euro. 

Ondernemers uit de horeca-, toerisme- en vrijetijdssector krijgen een waardebon waarmee ze zakelijk advies kunnen inkopen, gericht op de toekomst van het bedrijf. Er kan advies worden gevraagd op het gebied van strategie, innovatie, marketing en duurzaamheid, maar ook voor een doorstart of saneringstraject. 

Ondernemersorganisaties voor watersport en recreatie (HISWA-RECRON) en horeca (Koninklijke Horeca Nederland, KHN) verzorgen de uitvoering van de regeling.

Voorzitter Sander Wind van KHN Gelderland is blij met de aanvulling van de voucherregeling: "Voor veel ondernemers staat hun gebruikelijke bedrijfsvoering - soms letterlijk - op z’n kop. Zij kunnen momenteel alle hulp gebruiken om hun bedrijf te redden. Het grote aantal aanvragen voor deze regeling toont aan hoe hoog de nood is. We hopen dat ondernemers met deze aanvulling een steuntje in de rug krijgen om deze crisis door te komen. Zodat we samen weer vooruit kunnen kijken.”

Geert Dijks, directeur van HISWA-RECRON: "Deze extra financiële impuls van de provincie is voor onze sector van groot belang. Er is duidelijk behoefte aan zicht op perspectief.  Ondersteunend advies van buitenaf met deze regeling is daarbij een waardevol hulpmiddel. Ik hoop dat meer provincies het initiatief van het Gelderse college volgen.”

Terug naar overzicht