2019-09-16 16:10:40

Gemeente Westerveld (Drenthe) slaat de plank mis

16 september 2019

De gemeente Westerveld in Drenthe heeft nota bene net na haar besluit om de toeristenbelasting te verhogen naar 1,25 euro per persoon per nacht, besloten dat het rendement op boerencampings te laag is en dat daarom het aantal eenheden per boer fors omhoog mag! 
RECRON is verbaasd over deze gang van zaken. Volgens Petra Ellens regiomanager is dit wel een hele simpele redenering, er is te weinig aanbod van boerencampings dus verhogen we het aanbod. "Als er weinig aanbod is kun je je afvragen of de vraag naar dat product er nog wel is?", aldus Ellens.
 

Door de forse uitbreidingen van het aantal boerencampings na het afschaffen van de Wet Openluchtrecreatie door vele gemeenten fors gestimuleerd, zie je nu overal dat de markt zichzelf corrigeert. Boerencampings die inspelen op de veeleisende vragen van de gast doen het goed, bedrijven die dat niet doen haken af omdat er steeds minder gasten komen. Natuurlijk loopt het rendement dan terug, maar dat rendement komt ook onder druk door de stijgende lasten door de gemeente. De plotse verhoging van de toeristenbelasting in het hoogseizoen is een triest voorbeeld hiervan. RECRON heeft haar bezwaren bij de gemeente ingediend en wil binnenkort graag op bezoek bij de wethouder. 

Terug naar overzicht