Nieuws

2019-12-18 15:24:56

Geslaagd ledencongres HISWA-RECRON Noord op 13 december jl

18 december 2019

Op 13 december vond het 5e HISWA-RECRON Noord innovatiecongres plaats.
De HISWA-RECRON regiomanagers Petra Ellens en Jan Ybema heetten iedereen welkom. Petra gaf een beknopte presentatie van actuele dossiers en dossiers die in 2020 aandacht vragen. De stijgende lastendruk op de recreatiesector werd benadrukt. Jan Ybema gaf vervolgens een presentatie over de onlineboekingsmodules voor de HISWA leden die in 2020 wellicht ook voor de RECRON leden interessant kunnen zijn. 

 

Daarna was het tijd voor de drie interessante bedrijfspitches waarin uitdagingen en oplossingen in een snel veranderende markt centraal stonden. 
Veranderen is meebewegen met trends en ontwikkelingen in de markt. Maar hoe doe je dat, welke trends moet je volgen en welke niet? Kees Wiersema van Jachthaven/verhuur/jachtservice Waterland beet de spits af en hij gaf een eerlijk en boeiend relaas van zijn bedrijf.

Vervolgens vertelde Eelco Stienstra van RCN de Potten over zijn vakantiepark/bootverhuur/kamperen/horeca. De vele samenwerkingen met lokale collega’s stonden hier centraal. Zo is er een supermarktvestiging op zijn bedrijf die exact dezelfde prijzen hanteert als in Sneek. Hij werkt samen met een gerenommeerde zeilschool en met een bedrijf dat zgn. Friesland cruises verzorgt, een huisboot op het water inclusief personeel!

Tot slot nam Ronald van Enkhuizen van de Gebroeders van Enkhuizen / jachtbouw/jachtservice ons mee naar zijn bedrijf, hoe het ging tijdens de crisis en zijn leermomenten. Ook deze presentatie hield de zaal geboeid.

Aansluitend gaf architect Hans Achterbosch zijn visie op iconische leisure projecten in China. Hans is ondernemer, duurzaamheidspionier, Mount Everest beklimmer en avonturier. Hij liet onder andere zijn iconische projecten zien, waaronder een aantal in China. Op de foto lotushuizen die geïnspireerd zijn op de Friese Pompkebleden. Net zoals bij de bloem gaat bij storm de ‘bladen’ dicht. Ook zijn befaamde houten brug in Sneek kwam voorbij en het Wetsusgebouw in Leeuwarden. Hans vertelde dat hij de focus legt op duurzaamheid, dus veel houtbouw. In China heeft hij een ecologisch vakantiepark aangelegd maar ook een hotel bovenop een berg. Mede door het sprekende beeldmateriaal en het enthousiaste verhaal van Hans boeide hij het publiek tot het einde en beantwoordde hij de verschillende vragen uit de zaal.

De geslaagde middag werd afgesloten met een gezellige borrel waarbij de leden van de beide verenigingen volop konden netwerken.

Terug naar overzicht