Nieuws

2020-04-30 08:44:24

Gevolgen coronamaatregelen groepsaccommodaties

30 april 2020

De groepenmarkt werd als één van de eerste bedrijfsgroepen hard getroffen door de corona-maatregelen. In eerste instantie mochten er nog groepen van minder dan 100 personen worden ontvangen en konden bepaalde accommodaties nog leveren. Maar na de aangescherpte maatregelen werd het voor de meeste groepsaccommodaties praktisch onuitvoerbaar om hieraan te voldoen. Groepen bestaan vaak uit leden uit meerdere gezinnen. Bovendien hebben veel groepsaccommodaties scholen en de zakelijke markt als klant. Het geld moet voor een belangrijk deel verdiend worden aan de randen van de zomer. Nu dus.

Uit de peiling, uitgevoerd door HISWA-RECRON begin april, blijkt dat 75% van de groepsaccommodaties 100% minder bezoekers heeft met Hemelvaart ten opzichte van vorig jaar. De gehele omzet valt weg.

Ook de verwachtingen voor de maanden mei (gemiddeld 82% omzetverlies, juni (gemiddeld 70% omzetverlies en de maand juli (gemiddeld 60% omzetverlies) zijn desastreus. Daarbij  loont het voor veel accommodaties niet om gedeeltelijk open te gaan. HISWA-RECRON zet zich voor deze groep, net als voor de zeilscholen en buitensportondernemingen die deels met dezelfde problematiek te maken hebben, in voor een noodfonds. Daarnaast is de inzet om bij een verdere versoepeling van maatregelen, weer groepen te kunnen ontvangen in de accommodaties. Een noodfonds en versoepeling waar mogelijk is noodzakelijk om straks nog te kunnen genieten van een groepsuitje of -verblijf!

Terug naar overzicht