2021-01-14 10:05:44

HISWA-RECRON feliciteert winnaars ANWB Camping van het Jaar 2021

14 januari 2021

De ANWB heeft 13 januari tijdens een online evenement de winnaars bekend gemaakt van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing. Vier Nederlandse campings, vielen in de prijzen. HISWA-RECRON is trots op deze campings en feliciteert deze campings met hun titel.

  • Camping de Paal, Bergeijk - winnaar in de categorie De fijnste gezinscamping
  • Vakantiepark Het Lierderholt, Beekbergen - winnaar in de categorie De meest gewaardeerde huuraccommodatie
  • Camping De Helfterkamp, Vaassen - winnaar in de categorie De mooiste charmecamping.
  • Camping De Nesse, Limmen - winnaar in de (nieuwe) categorie De beste kleine camping

 

Juist in deze bijzondere tijd, is het winnen van een prijs voor de genomineerde campings een extra opsteker. Tijdens de verkiezing brachten kampeerders massaal hun stem uit op de camping die zij het meest waarderen. In totaal werden bijna 25.000 stemmen uitgebracht.

De campings, in vier categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel.

Voor de nieuwe categorie de beste kleine camping vonden kiezers met name de ligging en de prijs-kwaliteitverhouding de belangrijkste aspecten. Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelde primair het aspect zwemmen een extra grote rol, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest gewaardeerde huuraccommodatie waren de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie. En voor de mooiste charmecamping speelde de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze. Daarna volgden prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur.


Publieksverkiezing

Al sinds 1987 houdt de ANWB de verkiezing Camping van het Jaar. Ooit werden campings deels door een publieksjury en een jury van professionals uit het kampeervak beoordeeld. Inmiddels is deze verkiezing een echte publieksverkiezing: de campings zijn voor 100% beoordeeld door de Nederlandse campinggast.

Klik hier voor meer informatie

Klik hier voor de lijst met genomineerden

Terug naar overzicht