2020-07-10 11:20:58

Koningin bezoekt Zeeuwse recreatiebedrijven

10 juli 2020

Koningin Máxima bezocht op woensdag 8 juli Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen en Campingpark Ons Buiten in Oostkapelle. Het verrassingsbezoek was mede bedoeld om de Zeeuwse ondernemers een hart onder de riem te steken, na de ellende van de coronacrisis.

Het bezoek van de koningin was geheim gehouden. Gabriël Coppoolse van Campingpark Ons Buiten wist niet anders dan dat er een groepje Europarlementariërs op bezoek zou komen. “Pas op het laatste moment hoorde ik dat de koningin kwam”, vertelt hij.

Het werkbezoek begon bij Klimbos Zeeuwse Helden in Westenschouwen. In de middag reed Máxima met haar gevolg naar Oostkapelle. “Het was een heel gebeuren”, vertelt Coppoolse. “De koningin kwam in een grote limousine aanrijden, er was veel security en dan waren er ook nog persfotografen van ANP, SBS en de PZC.”

De koningin was zeer geïnteresseerd in Ons Buiten, waar de ondernemers enkele jaren geleden besloten om een deel van de voorzieningen af te stoten. “Ik heb uitgelegd dat we
de tennisbaan, midgetgolf, winkel en snackbar hebben gesaneerd. De koningin heeft ons circulaire wellness- en poolgebouw gezien, de grote natuurspeeltuin en modder-waterspeeltuin”

Het werkbezoek had een duidelijk thema: de coronacrisis. Coppoolse vertelde de koningin dat het hele voorseizoen verloren is gegaan en dat hij ruim drie ton aan vouchers heeft uitgegeven. “Maar wij hebben de vrijgekomen tijd ook nuttig gebruikt, om de digitale incheck naar voren te halen. Die creativiteit in crisistijd was ook duidelijk iets dat Máxima kon waarderen. De crisis heeft ons ook nieuwe kansen geboden. We beschikken nu over een webshop en de customer journey wordt door de huidige ervaringen stapsgewijs verbeterd.”

Na de twee bedrijfsbezoeken vond op Ons Buiten een groepsgesprek plaats, waar onder meer de Zeeuwse commissaris van de koning Han Polman, burgemeester van Sluis Marga Vermue, gedeputeerde Dick van der Velde, een vertegenwoordiger van de veiligheidsregio en ondernemer Marieke Braber van Vakantiepark Zonnedorp aanwezig waren. Uiteraard zaten de deelnemers netjes anderhalve meter uit elkaar. Ook in dit groepsgesprek lag het accent op de schade die de recreatiesector – en dus de Zeeuwse economie – leed door de coronamaatregelen en op de kansen, die de ondernemers grepen.

Terug naar overzicht