2021-02-01 09:18:39

LIOF lanceert programma voor Toerisme & Recreatie in Limburg

1 februari 2021

Op 1 februari 2021 lanceert regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF samen met Provincie Limburg het nieuwe innovatieprogramma voor de sector toerisme & recreatie: LimburgToerisme. Een programma met als doel de sector duurzaam te versterken door het initiëren en ondersteunen van innovaties met economische potentie die inspelen op trends en maatschappelijke uitdagingen. De sector heeft het op dit moment niet makkelijk, met dit programma willen we ondernemers motiveren om vooruit te denken over de mogelijkheden post corona.

Toeristisch Limburg vernieuwt!

'Bouwen aan de sector toerisme & recreatie in Limburg met ondernemingen die innovatief en onderscheidend zijn, daarbij samenwerken binnen en buiten de sector, binnen en buiten Limburg, optimaal gebruik makend van de digitaliserings- en duurzaamheidskansen en daarmee toekomstbestendig ondernemen’. Dat is de missie van het nieuwe programma dat uitvoering geeft aan het Missiegedreven Economisch Beleidskader (MEB) van LIOF’s aandeelhouder en opdrachtgever Provincie Limburg.

Co-creatie basis voor opzet programma

LimburgToerisme bevordert innovatief ondernemerschap door middel van community-activiteiten, zoals events en collectieve programma’s, innovatieondersteuning en de inzet van financieringsinstrumenten. Het programma heeft een ondernemingsgedreven karakter en is in co-creatie ontwikkeld met de kernstakeholders uit de toeristische en recreatieve sector in Limburg: de stedelijke en regionale toeristenbureaus van Noord-, Midden- en Zuid-Limburg, Koninklijke Horeca Nederland, HISWA-RECRON, Maastricht Convention Bureau en Maastricht Marketing. Het programma is daarbij gebaseerd op de behoefte zoals die is gepeild bij ondernemers uit de sector en andere stakeholders in Limburg. “Als brancheorganisatie binnen deze sector vinden wij het belangrijk om ondernemers juist nú te stimuleren. De vrijetijdssector zal straks een van de smaakmakers blijken te zijn, daarom moeten we juist nu samen hiermee aan de slag, zegt Arthur van Disseldorp, Regiomanager Limburg bij HISWA-RECRON. Dit programma is een concrete stimulans, een kans voor toekomstgerichte ondernemers.”

Binnen het nieuwe meerjarige programma LimburgToerisme is er in totaal 2 miljoen beschikbaar om innovatief ondernemerschap te bevorderen. De aanpak van het programma is gericht op een aantal fasen, van het informeren van ondernemingen tot en met het realiseren van innovatie.

Bekijk hier een vlog waarin gedeputeerde van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport), Limburgse ondernemer Bertie Bisschops van Hof de Brulle en Tys van Elk van LIOF vertellen over het doel van het nieuwe programma en het belang van innoveren in de sector toerisme & recreatie.

Het complete persbericht staat op de website van LIOF

Meer informatie over dit programma.

Terug naar overzicht